Portekiz ve İtalya da erteledi

Coronavirüs’ün devam eden küresel yayılımının bir sonucu olarak, Portekiz ve İtalya Sardunya rallileri ertelendi. Portekiz’de olağanüstü hal ve İtalya’da benzer acil durum önlemlerinin genişletilmesinin ardından, her iki ülkedeki ulusal yetkililer ile FIA ve WRC promötürü arasında kapsamlı tartışmalar yapıldı. Tüm katılımcıların oy birliğiyle yaptığı anlaşma ile organizatörler Automóvel Club de Portugal (ACP) ve Automobile Club d’Italia (ACI) rallilerin ertelenmesini istedi. FIA Dünya Ralli Şampiyonası takviminde sezonun beşinci ayağı olarak yer alan Portekiz 21 – 24 Mayıs’ta Matosinhos’da, 6’ncı ralli olan İtalya Rallisi ise 4-7 Haziran’da Sardunya’da gerçekleşecekti.

ACP başkanı Carlos Barbosa: “Tüm destekçilerimize ve ortaklarımıza anlayışlarından dolayı teşekkür eder, Matosinhos’ta bu yılın ilerleyen aylarında ağırlamayı dört gözle bekliyoruz” derken, ACI başkanı Angelo Sticchi Damiani de şunları söyledi: “İtalyan federasyonu ve Ralli Italia Sardegna organizatörü olarak Otomobil Kulübü d’Italia, FIA ve WRC Promoter ile bir büyük prestij ve büyük tarihsel öneme sahip bir olay için etkilenen ülkelerdeki durumu yakından izlemeye devam ediyor. Tüm taraflar, COVID-19 durumunun iyileşmesi halinde şampiyona lojistiği, yarışmacıların tekrar seyahat edebilme yeteneği ve söz konusu ülkenin hazırlık yapma kabiliyeti dikkate alınarak ertelenen ralliler için olası alternatif tarihleri ​​belirlemek için çalışacaklar” dedi.

WRC Promotör genel müdürü Oliver Ciesla, bu zorlu ve olağanüstü günlerde, WRC Promoter ve FIA’daki tüm ekiplere, bu salgınla birlikte mücadele eden tüm rakiplere, yetkililere, personele, gönüllülere ve taraftarlara güçlü bir dayanışma mesajı göndererek tıbbi tavsiyelere uyularak güvenli ve sağlıklı kalınmasını istedi. | Kaynak; wrc.com 24 Mart 2020 : 21.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top