Mesut Sami Bıyık; “Covid-19 sosyal aktiviteleri bitirdi”

Ajansın son yazarı Mesut Sami Bıyık, corono virüs ile ilgili olarak ajansta anlık görüş ve sefileri yayınlanmakta olanlar kervanına katıldı. Mesut Sami Bıyık’ın konu ile ilgili yanıtları şöyle;

“Haliyle yaşanan bu olağan dışı durum hepimizi etkiliyor. Ben bir gün evden bir gün dışarı çıkıp işlerimi takip ediyorum. Yaşadığımız bu durumun sağladığı tek olumlu şey evde ailem ile birlikte bol bol vakit geçirmem olur. Oğlumla uzun uzun oyun oynuyoruz. Değişmeyen şeyler de yok değil. Mesela elimizden telefon düşmüyor. Malum sürekli yeni ve olumlu bir haber alma umuduyla sürekli haber sitelerini geziyoruz.”

“Bir süredir yoğun bir tempoda çalışıyordum dolayısıyla evde olmak bana iyi geliyor. Çalışma odamda uzun zamandır ilgilenmediğim, yarım kalan projelerimi güncelliyorum. Beni yakın tanıyanlar bilir, yemekle aram yoktur ama ilk defa daha dengeli ve düzenli beslenmeye çalışıyorum.”

“Hayatın her alanında dengeleri değiştiren Covid-19 sosyal aktiviteleri de tamamen bitirdi. Yaşananlar öyle gösteriyor ki hepimiz için de oldukça farklı bir sene olacak. Sezon da ertelenen yarışlar var fakat süreç devam ederse daha fazlası ertelenmek zorunda kalacak. Tabi ki ümidimiz bir an önce hastalıkların kontrol altına alınıp olağan hayata hızlıca geri dönmek olacak ama elimizdeki veriler ve yetkililerin açıklamaları birkaç ay kadar sabretmemizin gerekeceğini gösteriyor. Bu durumda sezonun yarısı iptal olabilir. İptal yazıyorum çünkü ertelense bile hangi zaman aralığında bu kadar çok yarış organize edilebilir ki edilse bile yarışmacı her hafta bir ralliye, offroad’a tırmanmaya katılamaz. Belki de bu sene çizgi dışı çözümlerle sezon ancak tamamlanmış olacak. Yaşayıp göreceğiz.”

“Sağlık açısında süreci değerlendirmek benze zor. Daha işin neresindeyiz bilmiyoruz. Belki başındayız belki ortasında. Fakat maalesef vatandaş olarak iyi bir sınav vermiyoruz. Ben bu nedenle sokağa çıkma yasağı getirilmesi gerektiğine inanıyorum. Diğer türlü kimse durumun ciddiyetini anlayacak farkındalığa sahip değil. Ben sürecin sonunda bazı şeylerin değişeceğini düşünenlerdenim. Bütün Dünya da özellikle de ekonomik açıdan büyük ve derin izler bırakacak bir kaosun içindeyiz. Ekonomik açıdan büyük değişikliklerin olacağı bir dönemin başlangıcında olduğumuza inanıyorum. Tabi yaşayıp her şeyi göreceğiz.”

22 Mart 2020 : 11.22

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top