Nüvit Karakaşlı; “Dünya sınıfta kaldı”

Ajansın abonesi yarışçılara yönelttiğimiz coronalı günlerle ilgili sorularımızı yanıtlayan İstanbullu diş doktoru rallici Nüvit Karakaşlı, mesleği ile ilgili corona kaynaklı farklı sıkıntılardan dem vurdu veherkes gibi ciddi bir motivasyon kaybı yaşadığını dile getirdi.

Küresel sars-cov-2 virüsü salgınının sebep olduğu covid19 hastalığına karşı diş hekimi olarak yüksek risk altında bir mesleğe sahibim. Faaliyet durdurulması yada en azından kısıtlama beklerken, ilçe sağlık müdürlüğünden bir bildiri geldi ve kendilerinden izin almadan faaliyet durduramayacağımızı deklare ettiler. Haliyle klinik faaliyetlerine devam etmek durumdayım. Fakat kendimi ve halk sağlığını koruyabilmek için her işlemi yapmadığım bir süreç başlattım kliniğimde, damlacık etkili Corona kabusundan korunabilmek ve çevreye yaymamak için damlacık sıçratan işlemleri yapmayarak devam ediyorum işlemlerime..

Klinikte olduğum zamanlar haricinde tüm zamanımı evde ailemle geçiriyorum, kızım Venüs’le matematik ve İngilizce çalışıyoruz. Bu sezon sanırım herkes ciddi bir motivasyon kaybı yaşıyordur zira ben 2020’nin akıl almaz girişiyle birlikte bunları hiç düşünmedim, kazalar, yangınlar, depremler covid19 salgını akıllara durgunluk veren bir negatif rüzgar estiriyor dünyada. Sürecin dünyayı bir bütün olarak sınıfta bıraktığını düşünüyorum, bu keşmekeş ortamda tüm ülkeler kendini düşünerek hareket etmek durumunda kalıyor ve birlikte hareket edemiyorlar, bu cok tehlikeli bir durum. Sanırım ekonomisi daha güçlü ülkeler bu küresel sorunun sonunda daha az yara alacak, düşünmenin iç kararttığı bir süreç yaşıyoruz, çocuklarımız büyüyünce bugünlerin filmlerini izleyip bize soracaklar bu yaşananları diye düşünüp gülümsüyorum zaman zaman.. | 21 Mart 2020 : 15.21

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top