Halid Avdagiç “Ortalık toz duman”

Ajansın corona virüsünün etkilerini ve camiamızda anlık durumu ölçmek amacıyla abonelerine yönelttiği soruları yanıtlayan Türkiye Rallikros Şampiyonalarından İstanbullu sporcu Halid Avdagiç, “hayat her açıdan yavaşladı. Çok şükür ki hem aile, hem de çalışma arkadaşlarım hepimiz şimdilik iyiyiz” dedi ve ekledi; “İş hayatımız ise durma noktasına geldi. Her şeyin başı sağlık. Yurt dışı yarış operasyonlarımızda bir çok tehir ve iptal var. Yurt içinde ise kuralların kargaşası içinde ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Bu dönemde 7/24 çekirdek ailemiz ile birlikteyiz. Moralimizi yüksek tutmaya çalışıyoruz. Biraz ev işleri, biraz da gelişim programları ile günlerimizi geçirmeye çalışıyoruz.”

Sezonla ilgili düşünceleri konusunda ise Halid Avdagiç neler öngördüğünü şu sözlerle dile getirdi; İfade ettiğim gibi yurt dışı operasyonlarında ortalık toz duman; RallyX on ICE iptal oldu. RX2’nin ilk iki yarışı tehir oldu. RallyX sezonu biraz geç başlayacağı için şu anda bir gelişme yok. ARX2 ise farklı sebeplerden dolayı komple iptal. Amerika işlerini ayağa kaldırmak için çok yoğun bir çalışma içindeyiz. Evde olmamdan dolayı birçok görüşmeyi kolaylıkla yapar oldum.” Halid Avdagiç, “Türkiye’de ise zaten çok mütevazi bir yarış takvimimiz var idi. İlan edilen kurallar ile ilgili tam bir aksiyona geçecek iken şu an için bekleme durumuna geçtik. Gelişmelere bağlı olarak stratejimizi yeniden gözden geçireceğiz” diye konuştu.

‘Sağlık ve sportif anlamında süreç ülkemizde ve dünyada iyi idare edilebiliyor mu?’ sorusuna verdiği yanıtta ise, Sportif yönetim ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Zira krizden önce alınmış olan kararlar ile ilgili bir çok olumsuz konu zaten masada duruyor. Umarım, yıl sonunda yapılacak seçimler ile sporun tüm paydaşları için hayırlı bir sonuç çıkar” diyen Halid Avdagiç, sağlık anlamında ise “ülkemizin kriz yönetimi süper. Yurt dışı ile mukayese ettiğimizde çok daha iyi durumdayız. Bu salgını en az kayıp ile atlatmak için kurallara sıkı sıkıya uymamız lazım” dedi ve mübarek kandil gecesi hürmetine sözlerini “Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Sağlıklı ve huzurlu günlerde gazlamak dileği ile” diye noktaladı. | 21 Mart 2020 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top