Kim kazanmıştı?

Dünyayı pençesine alan, haliyle ülkemizde de hayatı felç eden covid-19 corono virüs nedeniyle hepimizin tedbiren günlerimizi evlerimizde geçirmek zorunda kaldığımız bugünlerde, yarınlardaki planlı ulusal ve yurt dışı yarışların tehir haberleri ile yerine, sizleri geçmişe götürüp sporumuzun yakın tarihinden kesitler paylaşmak istiyoruz. Pek çoğunuzun hatıralarında yer aldığı şekilde, Bir döneme damgasını vuran ve bugün faaliyetle olmayan İstanbul Motor Sporları Kulübü ve Deltasport’un 2009’daki  işbirliği yarış severlere yepyeni bir otomobil sporları  organizasyonu ortaya çıkarmıştı; Rally Enjoy..

“21-22 Mart 2009 tarihlerinde, İzmit Körfez Yarış Pisti’nde, köprü geçişi olmadan planlanmış bir parkurda, farklı noktalardan start verilip çiftli kalkış şeklinde gerçekleştirilerek ülkemizde bir ilk’e daha imza atıldı. Üst düzey pilotların desteği ve bireysel deneyimlerinin ortaya konulması ile planlanan parkurun bölümlendirilmesi ise km/dakika esasına göre oluşturuldu. Rally Enjoy’a, otomobil sporlarının, Off-road, Ralli, Ralli Kros, Pist, Tırmanma gibi herhangi branşında start almış tüm pilotlar katılımcı olabildiler. Ayrıca, pilotlar seanslar esnasında co-pilot koltuğuna sadece kask mecburiyeti ile istedikleri misafiri alabildiler.

Deltasport‘un İstanbul Motor Sporları Kulübü ile birlikte organize ettiği Rally Enjoy kupası Körfez Yarış Pisti’nde iki günlük organizasyonda 42 pilot, şampiyon olmak için hünerlerini sergilediler. Saat 9.30’da brifing ile başlayan Rally Enjoy’da, kura ile eşleşen pilotlar, ikişerli gruplar halinde antrenmanlara çıktılar. Programa göre öğleden sonra eleme turları başladı. Eşleşen ekipler, rakibinden daha önce finiş görmek zorundaydılar. Şampiyonlar şampiyonu tarzından bir organizasyon olan Rally Enjoy’da pek çok ünlü isim de mücadele etti. O dönem, Tosfed Yönetim Kurulu Üyesi olan Satvet Çiftçi‘nin de yer aldığı yarışmacı listesinde Öğül Orhan, Ünal Şenbahar, Mustafa Akpınar, Cengiz Artam, Burak Çukurova dikkat çeken diğer isimlerdi. İMK’dan yapılan açıklamada 42 pilotun elemelerdeki eşleşmeleri aşağıdaki şekildeydi;”

“Rally Enjoy’da elemeleri geçen yarışmacılar, ertesi gün finaller için yeniden direksiyon başına geçtiler. Deltasport’un Palio’ları ile yapılan mücadelenin sonunda kazanan yarışmacıyı Deltasport’un büyük ödülü bekliyordu. Rally Enjoy’da yapılan elemelerden sonra, finaller öncesi nefesler tutuldu. 42 Yarışmacının mücadele ettiği eleme turlarında, favoriler genelde rakiplerini eleyerek final turlarına yükselirken, sürprizler de yaşandı. 21 Yarışmacının rakibini eleyerek; elenen bir yarışmacı ‘en iyi zamana sahip olduğu için; ikinci elemelere kalan 20 yarışçıdan ise 10’u olmak üzere 32 yarışmacı final turlarında yeni mücadelelere katılmaya hak kazanırken, 10 yarışmacı ise Rally Enjo’a erken veda etmek zorunda kaldılar.”

“Rally Enjoy’da sürpriz final; hafta sonunun favorisi Burak Çukurova ile finalde eşleşen Fatih Ayhan, final mücadelesinde 146 salise farkla rakibinin önünde finiş gördü ve Rally Enjoy’un kazanan ismi oldu. Ayhan, final öncesi yarı finalde de, Burak’ın amcası Alparslan Çukurova’yı saf dışı bıraktı. Elemelerde rakibinin ardında kalarak final vizesini alamayan, ancak elenenler içerisinde en iyi tur zamanına sahip olduğu için finallere katılma hakkını kazanan Fatih Ayhan, yarı finallere yükselerek gösterdiği başarısını Çukurova’lar karşısında da tekrar ederek hafta sonunun kahramanı oldu. Ayhan, Rally Enjoy’da 1’nci olduğu için 1000 lira, 1’nciliği son anda rakibine kaptırarak podyumun 2’nci basamağında kalan Burak Çukurova ise 500 lira para ödüllerini kazandılar. (Ralli Ajansı’nın 22 Mart 2009 tarihinde şifreli yayınlanan abone haberlerinden derlenmiştir)

19 Mart 2020 : 16.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top