Bahreyn ve Vietnam ertelendi

Covid-19’un giderek yayılması üzerine FIA, F1’in 22 Mart’taki Bahreyn GP ve 5 Nisan’daki Vietnam GP yarışlarını da erteledi. Sezonun açılış GP’si olan Avustralya’nın bu hafta iptal edilmesinin ardından küresel etkisi hızla artan covid-19’un devam eden ve akışkan niteliğinin açıklanmasının ardından, F1, FIA ve destekçiler, takımlar, sporcular, mekanikler ve görevlilerin sağlığını ve güvenliğini sağlamak için bu kararı aldı. F1’in Mayıs ayında Avrupa’da başlaması öngörülüyor. Ancak son günlerde Avrupa’da covid-19 vakalarındaki keskin artış göz önüne alındığında, bu karar da gerektiğinde gözden geçirilebilecek.

FIA Başkanı Jean Todt, yaptığı açıklamada “Önce insanları korumak. F1, Bahreyn Motor Federasyonu, Vietnam Motorsporları Birliği ve yerel destekçilerle birlikte Avustralya Grand Prix’sinde olduğu gibi Bahreyn’i ve Vietnam Grands Prix’ini erteleme, şu anda elimizde bulunan tüm bilgilerin verildiği tek olası karardı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve hükümetlerin bilgilerine ve tavsiyelerine güvenmeye devam ediyoruz ve bu öngörülemeyen süre boyunca taraftarları, rakipleri ve tüm motor spor topluluğunu korumak için onlarla birlikte çalışacağız” dedi.

F1 Başkanı ve CEO’su Chase Carey ise konu hakkında şu açılmamayı yaptı; “covid-19 ile ilgili küresel durum akıcı ve tahmin edilmesi çok zor ve bu durumu değerlendirmek ve de doğru kararlar vermek için oldukça zaman ayırıyoruz. Bu kararı, FIA ve destekçilerimizle, Formula 1’de yer alan herkesin ve hayranlarımızın güvenliğini sağlamak için alıyoruz. Bahreyn Grand Prix, programımızda heyecan verici bir yarış ve mümkün olan en kısa sürede orada olmayı dört gözle bekliyoruz. Ayrıca Vietnam yarışını da dört gözle bekliyoruz ve F1 gösterisini dünyanın en heyecan verici şehirlerinden birine taşıyoruz.” | Kaynak; FIA, 19 Mart 2020 : 14.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top