Vita zirveyi hedefliyor

İtalyan genç rallici Mattia Vita, ERC3 Gençler kategorisinde tam sezon bir programla 2020’de Avrupa Ralli Şampiyonasına geri dönüyor. Vita, ilk uluslararası ralli sezonu olan 2018 ERC Gençler U27’de sört farklı rallide sezonu 4’üncü bitirdi.. 2019 sezonu için İtalyan şampiyonasında ACI Team Italia‘nın bir parçası olarak deklare ettikten sonra, 23 yaşındaki genç rallici Avrupa hedefine geri dönerek tecrübelerini uygulamayı ve dünyanın en iyi genç ralli sürücülerine karşı yarışmayı hedefledi.

Mattia, 2018’de yarıştığı H Motorsport‘tan bir Peugeot 208 R2 sürerek sezona başlayacak. Yılın ilerleyen haftalarında yeni Peugeot 208 Ralli 4‘e geçecek. ERC3 Gençler sezonu, Mayıs’taki Ralli Kanarya Adaları Rallisi ile başlayıp Eylül ayında yeniden tarihi ile Azores Rallisi’nde sona erecek ve toprak ile asfaltta üçer ralliden oluşmak üzere toplam altı ayakta gerçekleşecek. Mattia, Kanarya Adaları, Letonya ve Polonya’nın yanı sıra Rally di Roma Capitale’i de içeren altı ralliden oluşan bir programa sahip.

Geçen yıl Max Verstappen ve Charles Leclerc gibi tecrübeli rakiplerle yarışırken Ferrari Sürücü Akademisi’nin dikkatini çeken Vita umut verince, eski bir ralli pilotu olan babasından ilham alarak, daha sonra Dünya Ralli Şampiyonasında tam zamanlı rekabet etme tutkusuyla çok farklı bir disipline transfer olmaya karar verdi. Mattia: “Bu yıl ERC3 Gençler’de tam bir sezon geçirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

“2018’de Avrupa çapında farklı koşullarda rekabet etmekten yana gerçekten keyif aldım, çok şey öğrendim. Aynı rallilerle geri dönmek ve bu deneyimi en üst sıralarda yer almak için kullanmak için sabırsızlanıyorum. Peugeot 208 R2, iyi bildiğim bir otomobil ve geçen yıl unvan kazandı, bu yüzden sezonun başında zirveye çıkmayı hedefliyorum. Aynı zamanda, kategoriye katılan daha yeni ve daha hızlı otomobiller olduğunu biliyoruz, bu nedenle yılın ilerleyen zamanında yeni spec ile yarışmaya niyetliyim.

18 Mart 2020 : 13.24

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top