“Burada olmamalıydık”

Sebastien Ogier, ‘Meksika Rallisinin yapılmasına izin vermek bir hataydı’ dedi. Rallye Magazin’de bugün yer alan bir habere göre, Ogier, “Kazanmış olsam bile bu görüşümü değiştirmez. Seyircilerin ve Meksikalıların hayatının tehlikeye atılmasından korkarım” diye konuştu. Yeni takımı ile ilk zaferini başka koşullarda kutlamayı tercih edeceğini söyleyen son şampiyon, “aslında ralli yapmak istemiyordum. Yine de yapmaya ikna oldum ve işimi yaptım” dedi. O’na göre insanların hayatlarını korumak önce gelmeliydi.

Tecrübeli rallici “umarım burada Meksika’daki dostlarımıza zarar vermedik. Her zamanki gibi çok destek aldık. Ancak pek çok hayrana imza veremedik veya onlarla fotoğraf çektiremedik ve gerçekten anlamadılar. Bence iki iyi gün arızasız iyi bir ralli oldu. Meksika her zaman büyük bir mücadele ve bugün şampiyona için bazı iyi puanlar aldık” diye konuştu.

Meksika’da kariyerinde altı farklı marka ile altıncı zaferi kazanmış olması hatırlatıldığı ise, Ogier, “bazı insanlar ilk gün gerçekten iyi hissetmediğimi gördüler. Dünyadaki durum her gün değişiyor. Çarşamba akşamı bazı haberler aldım ve sonrasında uyuyamadım. Perşembe günü gerçekten orada olmamak için mücadele ettim. Yapmam gereken işimi gerçekten yapamadım. Sonra kendi kendime dedim ki: ‘tamam, rallideyiz, belki bu konuda doğru yapıyoruz ya da yapmıyoruz. Cuma günü çok daha iyi hissettim ve araba tüm hafta sonu mükemmeldi. Hiç sorun yaşamadık ve kazandık” dedi.

Meksika’da rallinin erken kesilmesi sorulduğunda ise, Ogier şu yanıtı verdi; “kesinlikle dünyadaki durumdan endişe duyuyorum. İnsanlar hayatları için savaşırken yarışa odaklanmanın zor olduğunu belirttim. Çok daha önemli şeyler var. Durum şu anda iyileşmediği için, ralliyi erken sonlandırmak doğru bir karardı. Sanırım iki gün boyunca iyi aksiyon yaşadık. Eminim hayranlar bundan hala keyif aldılar ve doğru yönde bir adım attık”. WRC’de sezonun bir sonraki yarışı sorulduğunda da şampiyon, “bunun için kristal bir topa ihtiyacım olacağını düşünüyorum ve o da bende yok” diye yanıtladı. | 15 Mart 2020 : 16.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top