Meksika’da Ogier kazandı

Sébastien Ogier kariyerinin altıncı, bu sezon formasını giydiği TGRT için ise ilk zaferini Meksika’da kazandı. Ayrıca. Meksika’da rallinin sona ermesi ile birlikte yetkililer, ekipler ve mekanikerler için güvenli ve zamanında eve dönüş sağlamak için küresel covid-19 virüs salgını ile bağlantılı hızlı değişen seyahat kısıtlamaları karşısında alınan bir kararla program Cumartesi akşamı bitirildi. Toyota ile üçüncü ve toprakta ilk rallisinde Ogier Cuma günü ikinci etaptan sonra liderlik yaptığı ralliye tam hâkim oldu. Cumartesi gününü 13.2 saniye ile lider tamamladı ve bu avantajı SS13 Guanajuatito’da çarpıcı bir etap galibiyetiyle farkı arttırdı.

Son fark 27.8 saniye oldu. Sekiz yıl içinde dört farklı direksiyonda altıncı Meksika galibiyeti ile Ogier, takım arkadaşı Elfyn Evans’ın önünde şampiyonada da liderliği ele aldı. Cuma günü toprak etaplar Kalle Rovanpera yüksek performansı ile etkileyici bir şekilde beşinci olarak sürdürdü. Jonne Halttunen ile birlikte 19 yaşındaki rallici Cumartesi günü podyumun birkaç saniye ardındaydı. Toyota, üreticilerin şampiyonasındaki liderliğini 21 puana çıkardı.

Toyota Gazoo Racing Team (TGRT) Başkanı Akio Toyoda “WRC’ye geri döndüğümüzden beri bazı zorluklarla karşılaştığımız Meksika’yı nihayet kazandık. Tebrikler ve teşekkürler Sebastien ve Julien! Meksika’daki ilk iki yıl, aşırı ısınma nedeniyle rallide savaşamadık. Ancak mühendislerimiz soğutma sistemini geliştirmek için çok çaba sarf etti ve sonunda podyumun tepesine ulaştık. Organizatörün ve yerel halkın iyi planlandığını duydum ve ralliyi güvenli koşullar altında tutmak için önlemler alındı. Hayranların etkinliğin tadını çıkarmasına yardımcı olmak için gösterdikleri çaba için onlara minnettarlığımı iletmek istiyorum. Ayrıca, bu gibi durumlarda hayranları olabildiğince eğlendirmeye çalıştığı için pilotlara takdirimi paylaşmak istiyorum. Bir sonraki ayak, Arjantin Rallisi ertelenmesine rağmen, umarım hayranların Yaris WRC’yi etaplarda izleyebilecekleri gün en kısa zamanda nünkün olur” dedi.

Takımın sportif direktörü Kaj Lindström “Bu sonuçtan çok memnunuz. Her şeyden önce Seb ve Julien’in bizimle ilk zaferini Meksika’da almasından dolayı çok memnunum. 2017’de buraya ilk geldiğimizde de çok mücadele ettik, ancak hatalarımızdan öğreniyoruz ve şimdi ilk 5’te 3 otomobilimiz var. Elfyn, temiz bir yarış yapmak için yolda ilk önce harika bir iş çıkardı ve Kalle, bir çaylak için en zor rallilerden birinde inanılmaz derecede iyi bir performans gösterdi. Bu koşullarda bazı karışık hislerimiz var. Ralliyi bir gün erken bitirmek utanç verici, ama şu andaki dünyadaki durumla birlikte, takım üyelerimizi ailelerine eve götürebileceğimizden emin olmalıyız” diye konuştu.

Meksika’yı kazanan son şampiyon Fransız rallici Sébastien Ogier “İyi bir hafta sonu oldu. Biz doğrudan baştan iyi bir duygu vardı ve Cuma sabahı liderliği ele aldık. Son gün daha iyi bir ​​pozisyonumuz vardı ve hemen farkı artırdık. Sonra da sonuna kadar kontrol etmeye çalıştık. Bu garip bir zafer ve bu koşullarda kutlamak zor. Ama ekibe teşekkür ederim, bu hafta sonu harika bir iş çıkardılar. Araba tüm hafta sonu kusursuz oldu. Gerçekten güvenilir ve hızlıydı ve bunlar şampiyona için iyi puanlar” diye görüşlerini açıkladı,

Elfyn Evans da “bizim için kolay bir hafta sonu olmadı, ama çok iyi sürdüğümüzü hissettim. Bu sabah, elimizden gelen her şeyi en üst düzeye çıkardığımızı düşünüyorum, ancak yol pozisyonlarında işe yaramadı. Son gün öğleden sonra bir kaç küçük hata yaptık ve yol boyunca bazı küçük sorunlar oldu, bu yüzden rekabetten biraz uzak kaldık ve biraz hayal kırıklığı yaşadım, ancak aynı zamanda, Meksika’daki ilk gün yolu açtıktan sonra 4’ncülük o kadar da kötü değil. Üç Yaris WRC de burada, bu yüzden ekip için bir vasiyet ve arabanın gücü” dedi.

Takımın en genç pilotu Kalle Rovanpera ise “genel olarak oldukça mutluyum. En iyi hafta sonu değildi, ama birkaç şanssız anımız vardı ve iyi bir hızımız olduğunu görmek güzeldi. Burada ilk kez iyi bir hıza sahip olmak o kadar kolay değil, bu yüzden mutlu olabilirim. Bugün çoğunlukla yolu süpürüyordu ve bu yüzden de yol temizliğini öğrenirken konumumuzu korumak için güvenli bir hızda ilerledik. Benim için sezona çok iyi bir başlangıç ​​oldu” dedi. | Kaynaj; TGRT media, 15 Mart 2020 : 10.50

Meksika Rallisi Genel Klasman 
1 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 2h47m47.6s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +27.8s
3 Teemu Suninen/Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) +37.9s
4 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +1m13.4s
5 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +2m20.5s
6 Pontus Tidemand/Patrik Barth (Škoda Fabia R5) +10m29.3s
7 Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov (Hyundai i20 R5) +12m27.0s
8 Marco Bulacia/Giovanni Bernacchini (Citroën C3 R5) +13m37.5s
9 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +13m56.5s
10 Ole Christian Veiby/Jonas Andersson (Hyundai i20 R5) +15m32.2s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top