Meksika’da Ogier lider

Sebastien Ogier, Meksika Rallisi’nde ikinci günü lider kapadı. Takım arkadaşı Elfyn Evans günü 3, Kalle Rovanpera ise 5’nci gidiyor.  Perşembe gecesi Guanajuato’da iki kısa sokak aşamasının ardından, altıncı Ralli Meksika zaferini hedefleyen Ogier, günün ilk etabı El Chocolate’da ikinci sıraya yükseldi. Daha sonra SS4 Ortega’da en hızlı zamanı ile liderliği üstlendi.

Gün boyunca tutarlı bir tempo sergileyen Ogier, Autodromo seyirci özel etabını da kazanıp farkı 13.2 saniyeye çıkardı. Kariyerinde ilk kez şampiyona lideri olarak bu rallide start alan Evans, parkura ilk çıkmanın dezavantajlarını yaşadı. Sabah ilk ayakta 7’nci, günün sonunda 3’üncülüğe yükseldi. León seyirci etabında 0.2 farklarla yerini aldı. Her üç Yaris WRC de gün boyunca rakım ve yüksek sıcaklıkların oluşturduğu zorlu koşullarda güvenilir bir şekilde çalıştı. Takımın çaylak sürücüsü Rovanpera, SS3’te hasar gören lastikle sabah ayağını tamamlamak için temkinli bir tempo izledi, öğleden sonra etkileyici bir ilerleme gösterdi, Leon etabını kazandı ve günü 5’inci bitirdi.

TGRT sportif direktörü Kaj Lindström, gün sonunda yaptığı değerlendirmede “Bizim için sorunsuz bir gündü, bunun bu rallide olması çok hoş bir durum. Sürücülerimizin üçü de yine çok iyi bir iş çıkarıyor. Seb’in dramsız harika bir günü oldu, temiz ve çok önemliydi. Elfyn de çok iyi bir performans gösterdi, çünkü burada parkura ilk çıkmak kolay değil. Kalle beni ve diğer herkesi de şaşırtmaya devam ediyor, her şeye çok çabuk alışıyor ve bunu görmek harika. Umarım yarın bu şekilde devam edebiliriz” dedi.

Meksika’da üçüncü güne lider başlayacak olan son şampiyon Sébastien Ogier “iyi bir gündü, bu akşam lider olmaktan çok memnunum” dedi ve ekledi; “sabah zamanlar kötü değildi ama güven de maksimum değildi. Hala rahat olmaya çalışıyordum, ancak kurulumda bazı ayarlamalar yaptım ve bu yüzeyde arabada biraz daha km olması, öğleden sonra daha iyi hissetmeme yardımcı oldu. Yarın başka bir uzun gün olacak. En iyi başlangıç ​​pozisyonuna sahip olacağız, bu yüzden bundan en iyi şekilde yararlanmaya çalışmalıyız.”

Elfyn Evans; “oldukça zor bir gündü. Ama genel olarak, kötü değil. Araba genellikle çok iyi çalışıyordu. Her iki El Chocolate aşaması da iyi bir his bulmak için zorlu aşamalardı, ancak yüzey çok gevşek olduğu için muhtemelen yol koşullarındaydı. Diğer yerlerde beklenenden daha iyi gitti. Sadece elimizden geldiğince zorlamaya devam edeceğiz ve neyin mümkün olduğunu göreceğiz” derken, Kalle Rovanpera da gün sonunda şunları söyledi;

“Bugün her zaman daha iyiye gidiyordu ve ben de bu güveni artırıyorum. Arabayı çok çabuk öğrendiğimi görmek güzel. Hala yapılacak bazı işler var, ama güzel bir gündü. Bu sabah ilk etapta lastik patlamanın nedenini bilmiyorum, ama olabilir. Ondan sonra sabah döngüsünün geri kalanı için biraz daha temkinliydim çünkü yedek lastiklerimiz yoktu, ancak ikinci ayakta biraz daha temiz ve daha hızlı olmaya çalıştım ve iyi gitti.” | Kaynak; TGRT Media, 14 Mart 2020 : 11.00

Meksika Rallisi 2. Gün Genel Klasman:
1 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 1 sa 23 dk
2 Teemu Suninen / Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) + 13.2s
3 Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota Yaris WRC) + 33.2s
4 Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) + 33.4s
5 Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) + 35.7s
6 Gus Greensmith / Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) + 1m16.8s
7 Pontus Tidemand / Patrik Barth (Škoda Fabia R5) +4m16.7s
8 Nikolay Gryazin / Yaroslav Fedorov (Hyundai i20 R5) + 5m07.8s
9 Marco Bulacia / Giovanni Bernacchini (Citroën C3 R5) + 5m54.3s
10 Emilio Fernández / Ruben Garcia (Škoda Fabia R5) + 8m39.8s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top