WRX heyecanı tam gaz

2020 FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nın giriş listesi dün açıklandı. Katılım listesi, en az 2019 sezonu kadar rekabetçi bir şampiyonluk mücadelesi geçeceğini gösteriyor. Şampiyonanın 10 ayağının tamamı için onaylanan 13 pilot arasında Dünya ve Avrupa Şampiyonları kadar yeni unvan adayları ile genç pilotlardan oluşuyor. Şampiyonada toplam altı üretici var. 2019’un önde gelen kahramanları Timmy Hansen ve Andreas Bakkerud’in yanı sıra 2017 ve 2018’de şampiyon olan Kris Kristoffersson, kendi adını taşıyan takımın VW Polo GTI RX’i ile mücadeleye renk katacak.

Eski Avrupa şampiyonu Kevin Hansen, aynı zamanda takımlar şampiyonluğu için de Hansen brandingli Peugeot 208 ile yarışacak. Norveçli Bakkerud, Audi S1’i Renault Megane RS RX’le değiştirdi. İsveçli Anton Marklund, bu yıl Renault Megane ile. Hyundai, Fin Niclas Gronholm ve Rus Timur Timerzyanov’u yarıştırıyor.  2019’da iki zafer kazanan ancak hastalık nedeniyle iki ayak kaçıran Gronholm’un, Spa-Francorchamps’ta dikkate değer bir RX zaferi kazanan Timerzyanov gibi sert mücadele etmesi bekleniyor. Timo Scheider, Seat Ibizas’ı geliştirirken, İsveçli 2019 Avrupa Şampiyonu Robin Larsson, World RX’e full adım atarak Audi S1 ​​ile yarışacak.

Serinin organizatörü IMG’nin kıdemli başkan yardımcısı Paul Bellamy, kayıt listesinin kalitesinin 7’nci yılında WRX’in gücünü ve çekiciliğini vurguladığını söyledi ve “2020 WRX kayıt listesi hem takımlar hem de sürücüler için WRX’in önemini gösteriyor. 2019 sezonunun dram ve heyecanını canlı tutmanın zor olacağını düşündük, ancak 2020 kayıtlarına bakacak olursanız, her türlü rekabet için tüm malzemelere yoğun olarak sahibiz. 2020 serimiz, iki dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu ve birden fazla yarış galibi de dahil olmak üzere birinci sınıf yeteneklerle dolu” dedi.

2020 şampiyonasında dört kıtada 10 ayaktan oluşacak ve Nisan ayında İspanya’da başlayacak. Portekiz’e dönüş, ikonik Nurburgring pistine ilk kez ziyaret ve nihayet Kasım ayında Güney Afrika’da sonuçlanacak. Şampiyona seyircisi, Batı Avrupa ve Baltık ülkelerinin de aralarında bulunduğu kilit ülkelerde genişletilmiş yayın ortaklıklarıyla 160 ülkede artmayı sürdürüyor. Şampiyona ayrıca önümüzdeki haftalarda Çin ile bir ortaklığı duyurmaya hazırlanıyor. World RX, binlerce yıla kısa, adrenalin dolgulu motor sporları yapan, onlar için özel olarak hazırlanmış son derece başarılı bir canlı yayın programı geliştirdi.

Geçen sezon şampiyona, canlı akış yoluyla yarış hafta sonu başına 530 binden fazla görüntüleme aldı ve dijital erişim % 33 büyüdü. Canlı yayın 2020 yılında Avrupa Super 1600 serisini içerecek şekilde genişletilecek. Bellamy’ye göre, 2002 sezonu, rallikrosun elektrifikasyon yolunda ilk adımlarını attığı için çok önemli bir yıl; “FIA ile birlikte ralliros için elektrikli bir geleceğe kararlıyız. Bu yıl, 2021 yılında bir dizi elektrikli projektör tanıtımı yolculuğuna, bu sürecin bir parçası olan Projekt E elektrik serisini tanıtarak başlayacağız. Ekiplerden ve sektör paydaşlarından gelen elektrik rallirosuna büyük bir destek ve otomotiv endüstrisinde elektrifikasyona karşı inanılmaz bir dalgalanma var” dedi.

WRX Media, 12 Mart 2020 : 09.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top