Rallide Corona etkisi artıyor

Corona virüsü (covid-19) diğer tüm sporlarda olduğu gibi motor sporlarını da son derece olumsuz etkiliyor. WRC ve ERC Birçok büyük uluslararası ralli ya ertelendi ya da iptal edilmek üzere. Meksika rallisinde servis parkındaki ekipler korona virüsündeki gelişmeleri dikkatle izliyorlar. RallyeMagazin’in haberine göre, sezonun üçüncü ayağının önümüzdeki dört gün içinde gerçekleşmesi planlanıyor, ancak bir sonraki ralli olan Arjantin (23-26 Nisan) iptal edilmeye daha yakın duruyor ve bu konuda bu hafta sonu bir karar verilmesi gerekiyor, çünkü malzeme ve ekipmanlar doğrudan Meksika’dan Arjantin’e getirilecek.

Bu arada Corona virüsünün yayılması nedeniyle, ERC’nin 21-24 Mayıs’ta Portekiz’de ve 4-7 Haziran’da İtalya’daki ayaklarının organizatörleri de durumdan fazlasıyla endişe duyuyorlar, çünkü DSÖ henüz resmi olarak pandemi ilan etmezken, ABD Başkanı Donald Trump Avrupa’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan tüm seyahatler için 30 günlük giriş yasağını açıkladı. Diğer taraftan ERC’nin ilk ayağı olan Azor rallisinin ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.  Yetkililer krizi birkaç kez görüştüler ve yeni bir tarih bulma isteği dile getirdi. ERC’nin nasıl şekil alacağı henüz belli değil.

18 Nisan’da yapılması planlanan Cimbern Rallisi de iptal edildi. Organizatör Schleswig Otomobil Kulübü’nden yetkili Torsten Johne, “sonbaharda yeni bir tarih bulmaya çalışıyoruz” dedi ancak yeni bir tarihe bağlı kalmak ta çok mantıklı görünmüyor çünkü kimse korona enfeksiyon dalgasının nasıl gelişeceğini tahmin edemiyor. Rainer Haulsen, “kapalı odalarda veya stadyumlarda bir ralli yapılmasa bile, birçok insanın doğrudan teması dışlanmıyor. Mevcut durum göz önüne alındığında, rallide itfaiyecilerin, kurtarma görevlilerinin ve acil doktorların kullanılmasının sorumsuzca olacağını düşünüyoruz ve bu nedenle onları artan enfeksiyon riskine maruz bırakırız. Şimdi ve önümüzdeki aylarda daha önemli görevlere ihtiyaç duyacak olanlar tam da bu insanlar” dedi. Enfeksiyon dalgası Danimarka’ya ulaştıktan sonra, daha fazla sınır kapanmasının olacağı varsayılabilir. Danimarka’dan çok sayıda katılımcı ve seyirci de bundan etkilenecek. | 12 Mart 2020 21.00

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top