Meksika Rallisi Corona’ya karşı hazır!

Tıp uzmanları, koronavirüsün yayılmasını önlemek için uluslararası önlemlerin tam olarak uygulanmasını sağlamak üzere gelecek hafta yapılacak olan Meksika Rallisi’nde tam kadro sahada olacaklar. FIA WRC ve Guanajuato eyaletinin Sağlık Bakanlığı yetkilileri, covid-19 virüsüyle mücadele etmek için yetkililer tarafından belirtilen halk sağlığı önlemlerine tam olarak uygulamak için yakından çalışıyorlar. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre Meksika’da beş vaka doğrulandı. Bunların hiç biri, dört günlük León merkezli rallinin düzenlendiği Guanajuato eyaletinde değil.

Ralli direktörü Patrick Suberville “Ralli için her şey hazır ve bizden istedikleri her konuda yetkililere yardımcı olmaya hazırız. Onlarla sürekli iletişim halindeyiz ve talimatlarını takip ediyoruz” diye açıklama yaparken, Guanajuato Sağlık Bakanı Daniel Alberto Díaz Martínez, rallinin yapılamama riski olmadığını söyledi ve taraftarları, ekipleri ve yetkilileri korumak için yapılan protokolleri vurguladı; “Durumun en ciddi olduğu Çin, Hong Kong, Güney Kore, Japonya, İtalya, İran ve Singapur gibi ülkelerden gelen tüm sürücüleri ve ekipleri izlemek için bir epidemiyolojik gözetim sistemi uyguladık” dedi.

WRC Rallisi Meksika, bu önleyici tedbirler çerçevesinde, katılan herkesin sağlığını garanti etmek için en fazla seyircinin beklendiği yerlerde ve aynı zamanda ralli merkezinde görevlendirilecek olan bir epidemiyolog ekibinin ve sağlık çalışanlarının desteğiyle gerçekleştirilecek. Yüze dokunmaktan ve alkol bazlı el dezenfektanı kullanmaktan kaçınarak düzenli el yıkama önerdi. Ralliye katılanlara el sıkışmaktan ve yanakları öpmekten kaçınmaları ve sakalların temiz tutulması tavsiye edildi. Çok etkili bir bariyer olmayan yüz maskelerinin kullanılmasına karşı da tavsiyelerde bulunuldu, çünkü bunları birkaç gün boyunca yanlış kullanmak, onları olası bir enfeksiyon kaynağı yaparak ters etki yaratabileceği belirtildi. | Kaynak; wrc.com, 8 Mart 2020 07.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top