Evans: “İşimi yapıyorum”

İsveç Rallisi’nden sonra Dünya Ralli Şampiyonası’nda liderliği ele alan Britanyalı rallici Elfyn Evans ‘sadece işini yaptığını’ söyledi.. Sadece liderliği ele almakla kalmayıp kendine olan güveni de artmış görünen 31 yaşındaki Evans, geçen yıl M-Sport’ta takım lideri olma görevinde de olgunlaştığına ve kendinden daha emin hale geldiğine inanıyor. Tecrübesi ile kendisi için daha doğru olan şasi ayarları üzerinde çalışabilen ve bunları doğru yönde uygulayabilen Evans, M-Sport Ford’dan Toyota’ya geçtikten sonra, sezonun ikinci rallisinden sonra eşit puanla da olsa kariyerinde ilk kez liderliği ele almayı başardı.

Evans, wrc.com‘a verdiği demeçte, “Arabamdan tam olarak ne istediğimi bildiğim noktaya geldim ve o arabayı seçmekten korkmuyorum. Üç yıl önce, Sébastien Ogier M-Sport’a geldiğinde, ‘Seb bunu istiyor, o dünya şampiyonu, bu yüzden yanlış olamaz’ diye düşündüm. Ama aslında Seb’i kopyalamak için burada olmadığımı anlamakla ilgili, ama kendi şimdi işimi yapmak için buradayım. Bu yıl da yeni bir şey yok. Geçen yıl da bunlardan bazılarını yapmıştım. İsveç öncesi ralli öncesi testindeki tutumumun değiştiğini düşünüyorum. İlk test yapan ben oldum. Arabanın aşırı hafif olduğunu, bir şeyi değiştirmek zorunda olduğumuzu biliyordum. Takımın bazı iyi fikirleri vardı, onları birleştirdik. Uygun ve çabuktuk” dedi.

Evans sözlerine şöyle devam etti: “Birçok değişiklik yaptık. Ekibin desteğini aldım, testte zaman geçirdim. Bu bana bunun işe yaradığını ve istediğim şey olduğunu anlamama güven verdi. Arjantin ve Şili’de mücadele ettiğim bir sürü araba vardı. Bir fikrim oluştu ve onu getirdim, işe yaradı. Temel taşı bu şekilde döşendi. Geçen yıl M-Sport’tan biraz uzaktaydım. Bu yılın henüz başındayız ve bunun hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Şimdiye kadar iki çok özel rallimiz oldu, ancak kendi yönüme gidebilmem de dahil olmak üzere güven kazandım.” Toyota Yaris WRC ile ilgili olarak ta şunları söyledi: “Araba bana iyi geri bildirim veriyor, ancak birkaç şeyle kendi yoluma gittim, sadece küçük değişiklikler yaptım. Arabanın zaten hızlı olduğu açık, sürülmesi kolay. Genel olarak ayarlar uygun ancak daha bireysel olmaları gerekiyor.” | Kaynak; wrc.com, rallyemagazin 3 Mart 2020 10.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top