Rally Abroad düşük bütçeli, iyi ve kaliteli bir takım

Bu sezon parkurlara Ege’den farklı bir renk katmaya hazırlanan Rally Abroad, müşteri odaklı programı çerçevesinde altı araçlık parklarıyla Türkiye Ralli ve Tırmanma Şampiyonası’nda sahne almak için gün sayıyor. Amatör rallici olarak ikinci senesini tamamlayan İstanbullu rallici Murat Can Şen’in patronajında bu yıl kurulan Rally Abroad’un kadrosunda takım direktörü olarak İzmirli historik yarışçısı Fazıl Güceli görev alıyor. Şen’in Rally Abroad’daki kurucu ortağı olan Ali Emre Yılmaz, İstanbullu tecrübeli kopilot Özden Yılmaz’ın oğlu. Takımın organizasyon planlamaları İzmirli genç bir bayan Alara’nın kontrolünde. Alara Güceli , Fazıl’ın sanatçı kızı ve yerel bir otomobil sporcusu, üstelik genç yaşına rağmen takımın annesi olarak vurgulanıyor. Rally Abroad parkurlara İzmir’den açılırken, araçlarını da bir diğer İzmirli garaj TRN yarışlara hazırlıyor.

Ralli Dünyası Dergisi’nin röportaj isteği için Fazıl Güceli’nin Kaşıyaka’daki evinde biraraya geldiğimiz Murat Can Şen, Rally Abroad’u özetlerken ‘yurt dışı’ anlamını kullanmakla yurt dışından müşteri çekmek amacı taşıdıklarını söyledi. Kısaca, yurt içinden ve aslında düşük bütçe ile iyi ve kaliteli bir takım olmayı hedefleyen Rally Abroad’un portföyünde 4’ü Peugeot 106, biri historik VW Golf MK1, biri Opel Astra CSR olmak üzere 6 otomobil start almak üzere hazır. İlk yarış olarak belirledikleri İzmir’deki ulusal tırmanmada 6 otomobilin de dolu olduğunu keyifle belirten Şen, idealini “Türkiye’ye yabancı pilotları bir şekilde getirerek buralarda yarışmalarını sağlamak” diye özetledi. İkinci hedefi olarak ise “Türkiye’deki camiayı büyütme hedefindeyim, derdim bu” diye ifade eden Murat Can Şen’in sporda idol olarak gördüğü Burak Çukurova’nın da bugün Türkiye Şampiyonu bir ralli takımının patronu olduğu göz önüne alınırsa, Rally Abroad’un da kupalar kaldırması çok uzak değil.

Murat Can Şen röportajı, Ralli Dünyası Dergisi’nin Mart sayısında yayınlanacak. Birçok ses getirici röportajların yanı sıra yurttan ve dünyadan farklı ve ayrıntılı yarış haberleri ve sonuçlarının yer aldığı ülkemizin ilk, en eski ve tek aylık otomobil sporları dergisi Ralli Dünyası son on yıldır yurt çapında abonelerine ulusal kargo ağları ile ulaştırılıyor. Siz de sporun nabzını her ay avucunuzun içinde hissetmek istiyorsanız, hemen bugün abone olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için burayı tıklayabilir veya 0533 4918945 numaralı whatsapp hattından mesaj bırakabilirsiniz. | 25 Şubat 2020 : 18.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top