Azores’de rakipsiz etap

Avrupa Şampiyonası sezonun ilk ayağı Azores Rallisi’nde son etap olarak onaylanan İkonik Sete Cidades bu yıl daha da rekabetçi bir hale geldi. Rallinin eski kazanan ismi olan Craig Breen’in ‘gösteri’ açısından rakipsiz olduğunu söylediği etap, önümüzdeki ay FIA Avrupa Ralli Şampiyonası’nın sezon açılışı Azores Rallisi’ne şekil verecek. Organizatör Grupo Desportivo Comercial, geleneksel olarak Azores Rallisi’nde ikinci gün boyunca devam edecek olan ikonik Sete Cidades yanardağ etabını doğruladı. Etap Atlantik Okyanusu’nun orta adası Sao Miguel’deki muhteşem rallinin son etabı olacak.

2015’te Azores Rallisi’ni kazanan ve bu sezon Hyundai i20 R5 ile parkura çıkan Breen, “Muhtemelen Sete Cidades gibi başka bir etap yok. Bir volkanın sırtında bir ralli arabası kullanmak inanılmaz bir tecrübe” dedi. 26-28 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan 55. Azores Rallisi’nde diğer bir heyecan verici değişiklik de Ponta Delgada merkezli tamamen asfalt şehir etabının Perşembe gecesi PDL adıyla rekabetçi bir etap olarak geçilecek olması. Graminhais ve Sao Miguel’in doğu tarafındaki orman etabı Tronqueira da 27 Mart Cuma günü son günkü ayağın bir bölümünü oluşturacak.

Bu arada Azores Rallisi için kayıtlar açıldı ve 10 Mart Salı gününe kadar ERC’ye ek olarak Azor ve Portekiz şampiyonaları için de geçerli olan ralliye kayıt yapılabilir. Azores Rallisi’nde 215 km 14 özel etap olmak üzere 652.03 km geçilecek. | Kaynak; erc media, 21 Şubat 2020 : 20.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top