Kar yok, historik iptal!

İsveç’teki olumsuz hava koşulları belirsizliğini koruyor. Ülkeye son birkaç gün içinde biraz kar düştü, fakat hava durumu beklendiği gibi değil. İsveç Rallisi ile benzer tarihlerde planlanan historik rallisi bir önlem olarak iptal edildi. 13-16 Şubat’taki İsveç Rallisi için ise hala soru işaretleri var. Rallye Magazine’nin haberine göre, planlı testlerin bazıları biraz kar üstünde yapılabildi ama son durum hala kullanılabilir koşullardan çok uzak, bir değişiklik te beklenmiyor.

Hava durumu raporları hep olumlu çıkıyor, oysa, kar rallisi yapılabilmesi için önümüzdeki birkaç gün içinde sıcaklıkların önemli ölçüde düşmesi gerekiyor.. Son durum  hakkında organizatör FIA ve WRC promotöre bilgi aktardı. İsveç Rallisi’nin yapılacak gibi çalışmalar sürdürülüyor. Ancak parkurun mevcut durumunu korumak için historik rallisi iptal edildi.

Rallinin üst düzey bir yöneticisi olan Glenn Olsson, “durumu sürekli olarak yeniden değerlendiriyoruz ve rallinin gerçekleşmesini sağlamak için her olasılığı incelemeye devam ediyoruz” dedi. Eğer kar olmadığını için rallinin iptal edilmesi halinde kurallar puanlar konusunda bir değişiklik öngörmekte. Parkur orijinal uzunluğunun yüzde 25 ila 50 oranında kısaltılırsa, puanların sadece üçte biri verilecek, eğer ki yüzde 25’ten az olursa, hiç puan olmayacak. | 4 Şubat 2020 : 14.14

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top