Çin GP’si virüsten etkilenecek mi?

Formula E yöneticileri, ortakları ve FIA ​​ile birlikte Sanya ePrix’ini ertelemeye karar verdikten sonra, Çin GP yarışının tarihinde de bir değişiklik olması bekleniyor. Formula E promotörü korona virüsünün yayılmasına tepki gösterdi ve ilgili herkese danışarak, 21 Mart’ta yapılması planlanan Sanya ePrix’inin yapılmamasına karar verildi. Raporda, durum izlenecek ve durumun iyileşmesi durumunda alternatif tarihleri ​​incelemek için yeterli zaman kalacağı belirtiliyor. Şimdi birçok motor sporu hayranları merak ediyor; 19 Nisan’da yapılması planlanan Çin GP’si de iptal edilecek mi?

Seedweek’in bir haberine göre, bu sorunun cevabı yarın belli olacak fakat perde arkasında söylentiler artmış durumda. Buna göre, Şanghay’dan gelen GP organizatörleri F1 tarihini 27 Eylül’de gerçekleşecek olan Rusya GP ile değiştirmeye çalışıyorlar. Böylece Singapur ile Suzuka F1’leri arasında gerçekleşebilir. Ancak, Rusya Motorsporları Birliği, bu konuda kendilerine henüz bir talep ulaşmadığını açıkladı. Rusya’nın erken bir tarihte bilet satmak zorlanacağı da düşünülüyor. FIA, Çin GP’si konusundaki artan kaygıya geçen Perşembe günü yanıt verdi. Açıklamada “FIA, korona virüsünün patlak vermesini çevreleyen durumu çok dikkatli bir şekilde izliyor. FIA’nın önde gelen tıbbi başkanı Profesör Gérard Saillant’ın yönetiminde yetkililer ve ulusal derneklerle yakın temas halindeler. FIA önümüzdeki haftalarda salgının yarış programında ne gibi etkileri olacağını değerlendirmeye devam edecek. Gerekirse, halkı ve motor sporları topluluğunu korumak için tüm önlemler alınacak” dedi.

Formula E yarışı ve F1 Dünya Şampiyonası, korona virüsünün patlak vermesinden etkilenen tek motor sporları organizasyonları değil. Çin Motor Sporları Birliği, Changbaishan’da 12-14 Şubat tarihlerinde yapılması planlanan bir ralliyi zaten iptal etti. Diğer spor dallarındaki müsabakalar da ya iptal edildi veya ertelendi. Çin hükümetinin çabalarına rağmen, 2019-nCoV korona virüsü yayılmaya devam ediyor ve 300’den fazla kişi hayatını kaybetti. Çin dışında da ilk ölümler yaşandı: Wuhanlı 44 yaşındaki Çinli, Filipinler’de 2019-nCoV kaynaklı şiddetli pnömoninin sonuçlarına yenik düştü. Dünya çapında 14 bin’den fazla enfekte insan tespit edildi. Bunların çoğunluğu Çin’de ve salgının merkezi de Wuhan şehri. | 2 Şubat 2020 : 20.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top