Pirelli Sottozero Ice hazır

İtalyan lastik firması Pirelli, tek tedarikçisi olacağı 2021 Dünya Ralli Şampiyonası için lastik serisinin bu hafta sonu 2020 GP Buz Yarışı sırasında geliştirildiğini duyurdu. Avusturya’nın Zell am See kasabasında düzenlenen ve hem modern hem de historiklerin yanı sıra altın toplama çağından kalma gerçek klasiklere sahip olan GP Buz Yarışı’nın resmi sponsoru da Pirelli. Yeni WRC döneminin bir parçasını oluşturan ilk lastik olacak 205/65 R15 ebat Sottozero Ice J1’ler, bir sonraki sezon WRC’ler tarafından kullanılacak. Yedi milimetrelik çivilere sahip Sottozero Ice lastikler ve iki milimetrelik çivili Sottozero Snow lastikler Zell am See’deki buzlu pistlere giden tarihi ve modern otomobilleri tedarik edilecek. Bu lastikler, karlı veya buzlu yüzeylerde optimum çekiş, yol tutuşu ve performansı garanti eden sağlam bloklar ve tungsten uçlu saplamalar ile karakterize edilmiş bir sırt desenine sahip. Motor sporlarından türetilen Pirelli’nin kış lastiği deneyimi düzenli olarak yol lastiklerine aktarılıyor.

110 yıldan fazla motor sporlarından elde edilen bilgileri gündelik sürücüler için güvenliği ve performansı artıran teknolojiler geliştirmek için kullanan şirket, Sottozero Ice’da Pirelli’nin tescilli teknolojilerinden tam olarak yararlanıyor. Bu lastik için saplamalar, daha sonra takılmak yerine gerçek vulkanizasyon işlemi sırasında lastiğe dahil ediliyor. Bu teknoloji sadece Pirelli tarafından kullanıldığı ifade edilirken, rekabetteki performansı en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olan saplama tutmayı destekliyor. Pirelli’nin ralli ve offroad etkinlikler başkanı Terenzio Testoni şunları söyledi: “GP Buz Yarışı, motor sporları hayranları ve dünyanın en ikonik arabaları için önemli bir uluslararası yarış. Buzlu pist, farklı dönemlerden otomobiller için birbirleriyle yarışacak muhteşem bir arena sağlıyor ve bu koşullar için özel olarak tasarlanmış Pirelli lastikleri, organizasyonun daha da heyecan verici olmasına yardımcı oluyor” dedi.

Pirelli, şampiyonanın 1973’te başlamasından bu yana 25 dünya şampiyonluğu ve 181 ralli zaferi ile tecrübesi ile WRC’ye katılmaya hazır. Bu zor tecrübeyi vurgulamayan son adım, şirketin 2021’den 2024’e kadar tek tedarikçi olarak WRC’ye geri dönüşü. Yakın geçmişte de Pirelli, 2008’den 2010’a kadar tek tedarikçiydi, 2018’den beri WRC2 ve Junior WRC’ye lastik tedarik etti. Ralli, bugün için Pirelli serisinde halen mevcut olan ürün ve teknolojilerin geliştirilmesinde yardımcı oldu. İlk ve en önemlisi, Lancia Delta S4 için motor sporlarında orijinal olarak tasarlanan bir lastik olan Z Zero. Performansı özellikle bunun için bir lastik gerektiren zorlu bir canavar. P Zero adı daha sonra yola aktarıldı ve Grup B zamanında bazı teknik kavramlarla tamamlanan Pirelli’nin ayırt edici özelliğini temsil ediyor. Pirelli’nin WRC’deki varlığı, şirketin 2011 yılından bu yana tek tedarikçi olduğu F1’deki kampanyasının yanında yer alacak. | Kaynak; Pirelli Basın Ofisi, 1 Şubat 2020 : 20.23

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top