Flash | İhtar, başkan talimatı ile geri çekildi

TBMM Başkanı Prof.Dr.Mustafa Şentop (solda) ve Halid Avdagiç

2019’de birçok kararı temyiz aşamasında geri dönen federasyon, son günlerde bir kararında da geri adım attı. Türkiye Rallikros Şampiyonları’ndan Halid Avdagiç “Tosfed tarafından şahsıma verilmiş olan ihtar kararı, hukukçularımızın yapmış olduğumuz yazılı itiraz neticesinde, Tosfed Yönetim Kurulu Başkanı talimatı ile geri çekilmiştir. Konu resmi bir yazı ile tarafıma iletilmiştir” bilgisini ajans ile paylaştı. Bu ve benzer olumsuz kararları resmen kamuoyuna açıklamayan yönetim, tıpkı temyizde çıkan aleyhindeki kararları da afişe etmediği gibi, bu son kararını da sadece ilgili pilota resmi bir yazı ile bildirmeyi tercih etti. Dünya Rallikros Şampiyonası’nın destek kategorisi SuperCar Lites yarış otomobillerinin yapımcısı Avitas Motorsport’un Direktörü ve Türkiye Şampiyonu sporcu Halid Avdagiç, geçtiğimiz yaz aylarında Intercity İstanbul Park’ta yapılan V Weekend Motoring festivali kapsamında şirket olarak yer almış ve şampiyon olduğu Control 2 aracını da pist içerisindeki WorldRX parkurunda misafir ve seçili ziyaretçilere co-drive etkinliğinde kullanmıştı.

Festival kapsamında co-drive yapan lisanslı sporcularına ihtar yazısı göndermekte sakınca görmeyerek, benzeri durumda cezai yaptırım verebileceğini de eklemişti. Konunun en ilginç ayrıntısında ise, Halid Avdagiç’in co-drive etkinliğinde aracın sağ koltuğunda adrenalini yaşayan isimler arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof Dr. Mustafa Şentop’un da olmasıydı. Meclis Başkanına sporun heyecanını yaşattığı için ‘ihtar’ alan Halid Avdagiç, konu ile ilgili tebliğ kendisine iletildiği an konuyu avukatlarına aktardı ve resmi bir dille savunma yapılarak federasyona gönderdi. Bu savunmadan sonra da Halid Avdagiç’e ihtar vermekte sakınca görmeyen federasyon, aynı gün festivalde farklı etkinliklerde yer alan bazı sporculara da ihtar gönderirken, bazılarına ise göndermemeye tercih etti. Meclis Başkanı’na parkurda eşlik eden sporcuya verdiği ‘ihtar’ın yanlışlığını geç te olsa farkına varan federasyon, yeni yılın ilk ayında gönderdiği ikinci bir yazı ile bu ihtarını Yönetim Kurulu Başkanı talimatı ile geri çektiğini iletti. | 1 Şubat 2020 : 23.15

Son 70 haber

1 Yorum - “Flash | İhtar, başkan talimatı ile geri çekildi”

  1. Bursa’da klasik yarışında İstanbul gözetmenleri görevli olmadığı halde görev yaptılar.aynı federasyon o kişilere ceza vermediler bunlar neye göre ihtar veriyorlar.bunu araştırın.neden Bursa’nın gözetmenleri görev yapmıyor.tosfed haberi varmı bu kişilerde yoksa neden ihtar veya ceza vermediler.

Yoruma kapalı

Go To Top