İsveç’te kar yine sıkıntılı

İsveç Rallisi, ılıman sıcaklıklar nedeniyle 1990’dan sonra ikinci bir iptal ile karşılaşabilir. Organizatörler önümüzdeki birkaç gün içinde hava koşullarında bir değişiklik olmasını umuyorlar. RallyeMagazin’de Michael Heimrich imzasıyla yayınlanan bir habere göre Bu konuda umutlar son günlerde azalsa da İsveç organizatörleri durumun önemli ölçüde değişeceğinden emin. İsveç Rallisi organizasyon başkanı Glenn Olsen, sezon başında FIA takımları mevcut durum hakkında bilgilendirmek için Monte Carlo’da idi. Herkes gergindi fakat durumun iyileşeceğinden eminler çünkü Şubat başında havanın önemli ölçüde soğuması gerekiyor. Eğer hava değişmezse, ılıman sıcaklıklardan dolayı 1990’dan sonra ikinci bir iptal söz konusu.

Aslında organizatör kötü hava koşullarına çok alışkın. 1999’da İsveç Rallisi bu nedenle kısaldı, 2002’de don ve kar, ralli tam olarak başlarken geldi, ama 2008’de İsveç bir kış harikalar diyarıydı, yine de yarış öncesi gün hava çözüldü.  Hagfors’daki servis parkında hava 8 dereceyi gördü. 2016’nın anıları ise hala taze:  termometrenin yamaçlardaki hareketi ralliden daha fazla heyecan vericiydi. Cuma sabahı, sürücüler Thorsby’deki tamamen karsız ilk etabı boykot etmek istediler. Olsen her zamanki gibi son saniyede her şeyin yoluna gireceği konusunda iyimser. Termometre sıfır derece sınırının altına düşerse, acilen ihtiyaç duyulan buz tabakasını sağlamak için parkura müdahale olabilir. Etapların çoğu özel ormanlardan geçiyor. Bu araziler organizatörün kullanmasına izin veren kereste şirketlerine veya belediyelere ait. Yine de İsveç Rallisi ülkede çok popüler. Organizatör şirket sokakları onarıyor. İş, organizatöre altı haneli Avro’ya mal oldu. Organizatör için finansal risk hala gündemde.

Varmland ‘sıcak ülke’ anlamına geliyor. Bu nedenle İsveç Rallisi çeyrek yüzyıl boyunca eleştirildi. Son yıllarda parkur Norveç ile birleştirildi ve ilk ayak komşu ülkede koşuluyor. Ancak Hagfors bölgesinden yatırımcılar iki milyon euroluk bütçenin büyük bir kısmına katkıda bulunuyor. Varmland’daki bölgesel motor spor kulüpleri de yardımlarda büyük pay sahibi.Olsen “gerçek kar güvenilirliği istiyorsanız, Lapland’a kadar kuzeye gitmelisiniz. Ama orada daha az otel var ve o zaman bana bir buçuk milyon avro ödeyecek büyük bir sponsor bulmalıyım” diyor. Parkuru zamanında hazırlamak mümkün olsa bile, seyircilerin çamurun içine batmamaları için yeterli seyir noktası ve erişim yolları da hazırlanmalı. Organizatör zaten bir B planı hazırladı. Parkuru kısaltmanın yanı sıra, Historis ralli sırasında aynı anda çalışan bir değişiklik de var. Toyota ve Hyundai’den fabrika ekipleri de bu gelişmelere tepkililer ve programlarını gelişmelere karşı uyarladılar, hatta gelecek hafta için planlanan test sürüşleri iptal edildi.

28 Ocak 2020 : 12.12

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top