Monte’de son lider Evans

EVANS

Galli rallici Elfyn Evans, Monte Carlo’da son güne lider giriyor. Kariyerinde ülkesindeki ayakta başarılı olan Elfyn Evans, M-Sport’tan  Toyota’ya transfer olduktan sonra başarı çıtasını yükseltiyor. Rallide ilk etapta en iyi zamanı yaparak ilk lider olan Evans önceki gün (Cuma) iki etapta daha en iyi zamanları yaparak takım arkadaşı Sébastien Ogier’den 4,8 saniye farkla liderliği aldı. Evans, gururla, “çoğu yerde sakin ve dikkatli davrandım. Lastikleri korumaya çalışıyorum ve dişleri yok etmemeye çalışıyorum. Ancak buz casuslarımız bittiğinden biraz doğaçlama yapmalıydık” dedi. Toyota’daki liderliği ile ilk kez güçlü bir performans sergileyen Evans’ın performans artışının nedeni konuşuluyor. Kariyerinde elliye yakın ralli zaferi, birden çok dünya şampiyonluğu bulunan efsane şampiyon ve bir önceki günün lideri Ogier ise, Monte Carlo’da son gün öncesi yaptığı açıklamada “bu zor koşullarda iyi geçtiğimiz için mutluyum. Buz casuslarımızdan gelen bilgilerle mücadele ediyorum” dedi.

OGIER

Geçen yılın Monte Carlo 2’ncisi Thierry Neuville, 1,5 farkla Ogier’ın ardından Hyundai i20 WRC’ye podyumda tutmayı başardı. Belçikalı “gerçekten mutluyum. Zamanımızın iyi olacağını düşündüm, ama sonra diğerlerinin zamanlarını gördüm, bu yüzden zamanımız yeterince iyi değildi” dedi. İkinci Hyundai i20 WRC’de 4’ncü giden 9 kez dünya rekoru şampiyonu ve 7 kez Monte Carlo galibi Fransız efsane Sébastien Loeb, Neuville’in 1. 39.6 dakika gerisinde son güne podyum hedefi ile girecek. Cuma sabahı Hyundai i20 WRC’deki kazası nedeniyle son şampiyon Ott Tanak’ın yarattığı hayal kırıklığından sonra, Loeb, “lastiklerimi korumaya çalıştım, bu yüzden çok yavaştım” diye itiraf etti. Günün (Cuma) ,ilk iki etabında buz tabakaları vardı. İkinci ayak nispeten ılık sıcaklıklarda yavaş yavaş eriyen bazı buz ve kar bölümlerini içeriyordu. Ogier, dün önce liderliği üstlendi ve farkı 2.8 saniyeye çıkardı. Ancak Evans daha sonra avantajı geri aldı, buz zeminli 10’u etabı etkileyici bir şekilde kazandığında, herkesten yaklaşık 7.6 saniye daha hızlıydı. Öğleden sonraki ayakta iki sürücü arasındaki fark 11’nci etaptan sonra toplam en aza indi. Son etapta Evans, kaygan lastikler üzerindeki buzlu etapta çok temkinli olan Ogier’in 4.9’uncu saniye önünde liderliği geri aldı. WRC’nin en üst seviyesinde katıldığı ilk rallisinde 19 yaşındaki Kalle Rovanpera hatasız bir şekilde tutarlı etap zamanları kaydetti ve 6’ncı olarak günü tamamladı.

ROVANPERA

Takım direktörü Tommi Mäkinen, gün sonunda yaptığı değerlendirmede “iki ekibimiz zafer için çok heyecan verici bir mücadele veriyorlar. Elfyn’in özellikle sabah ikinci etaptaki performansı inanılmazdı. Koşullar hiç te kolay değildi ama kendine güveniyordu. Her iki pilotumuz da kaygan lastikler üzerinde öğleden sonra biraz daha temkinli kullandılar. Genç Kalle de gayet iyi gidiyor, mümkün olduğunca fazla tecrübe kazanıyor. Son gün (Pazar) büyük bir gün ve eminim ki izlemek çok ilginç olacak” dedi. Takımın son transferi efsane şampiyon Sébastien Ogier da gün sonunda “tutarlı bir gündü. Sahip olabileceğimiz tek pişmanlık, son etapta buz üzerindeki zor kısımda çok dikkatli olmamızdı. Ama ben her zaman temkinli olmayı tercih ederim ve bu, her zamanki stratejim. Açıkçası risk almak işe yarayabilir, ancak her zaman değil. Günün sonunda mutsuz değilim: hala zirveye çok yakınız ve son gün her şey mümkün. Güzel bir mücadele ve şimdi planımız, son gün için güçlü olmak. Bu ralliyi kazanmak için hala iyi bir şansımız var. Zaten son birkaç yıldır aynı aşamaları zorlamak zorunda kaldık, ki bu iyi bir tecrübe” diye konuştu.

Monte Carlo’da son güne lider giren Galli Elfyn Evans görüşlerini “genel olarak iyi bir gün oldu ve lider olmak iyi hissettiriyor. Bu noktaya kadar hafta sonundan oldukça memnunum: Yaris bana büyük güven veriyor ve ekip birlikte çok iyi çalışıyor. Rakiplerimiz gibi kaygan lastikleri tercih ettiğimiz için öğleden sonra zor bir ayak oldu, hala bazı buzlu bölümler vardı. Son ayak ilk etapta biraz fazla dikkatliydim ve son buzul virajın çıkışında biraz fazla iyimser davrandık ve neyse ki hiçbir yere dokunmadım. Son gün büyük bir mücadele var. Kazanmaya odaklanmaya devam etmeli ve çok fazla düşünmemeliyiz” diye özetledi. Takımın genç pilotu Kalle Rovanpera da dün gün sonunda yaptığı değerlendirmede “bugün pek memnun değilim, ama yine de sorun değil: Yapmamız gerekenleri tam olarak yapıyoruz ve hatasız araba kullanıyoruz. Tüm gün boyunca oldukça zor koşullar vardı ve onu oldukça güvenli hale getirdik, çünkü herhangi bir pozisyon için savaşmıyoruz. Hala tüm farklı koşullarda arabayı en iyi şekilde nasıl kullanacağımı öğreniyorum. Bunları bildiğinizde daha hızlı olabilirsiniz. Herhangi bir risk almadan gidiyoruz, bu yüzden yol temiz olduğunda zamanlar oldukça iyi” dedi. | Kaynak; Toyota Gazoo Racing Media, 26 Ocak 2020 : 09.50

Monte Carlo 3. Gün Genel Klasman
1 Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota Yaris WRC) 2s28m35.1s
2 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) + 4.9s
3 Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) + 6.4s
4 Sébastien Loeb / Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) + 2m24.3s
5 Esapekka Lappi / Janne Ferm (Ford Fiesta WRC) + 2m38.4s
6 Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) + 3m27.3s
7 Takamoto Katsuta / Daniel Barritt (Toyota Yaris WRC) +10m31.1s
8 Eric Camilli / François-Xavier Buresi (Citroën C3 R5) + 11m15.2s
9 Mads Østberg / Torstein Eriksen (Citroën C3 R5) + 12 dk
10 Nicolas Ciamin / Yannick Roche (Citroën C3 R5) + 12m39.5s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top