Ogier’dan gözdağı

Dünya Ralli Şampiyonası’nda yeni sezonun startı bugün Monte Carlo Rallisi ile veriliyor. Efsane şampiyon Fransız rallici Sebastien Ogier dün yapılan shakedown etabında en hızlı zamanı yeni takımı Toyota’nın Yarış WRC’si ile ilk resmi tecrübesinde kaydederken, yeni takım arkadaşlarının shakedown zamanları da ayrıca dikkat çekti. Hyundai’nin Belçikalı kıdemli pilotu Neuville sadece 1 salise farkla etabı ikinci en iyi zamanla tamamladı, İngiliz rallici Elfyn Evans 6 salise ile podyum yaptı. Toyota’nın genç Finli transferi Rovanpera ise yeni forması ile kazandığı Artic Rallisi’ndeki dikkat çekici zaferi ile hızlı girdiği yeni sezonun ilk WRC’sinde de shakkedown’daki en iyi 7’nci zamanı kaydetti.

Bugün seramonik startı verilecek olan Monte Carlo Rallisi’nin dünkü shakedown etabı Gap’taki servis parkına yakın 3.35 km’lik bir parkurda yapıldı. Kuru şartlar tüm ekiplerin sezonun ilk randevusu öncesi kendilerini ve otomobillerini iyi hissetmelerini sağladı. Ogier, shakedown etabını ilk geçişte 1d57.1s’lik derecesi günün en iyi zamanı olarak kaydedildi. Evans, ikinci geçişindeki  en iyi zamanıyla etabın ikinci en iyi zamanını 1/10 farkla kaydetti. Takımın Japon pilotu sürücüsü Takamoto Katsuta, bu sezon katılacağı 8 ralliden ilkinde Yaris WRC ile ilk 10’da tamamladı.

Takımın teknik patronu Tom Fowler, “Yeni sürücülerle ilk rallimize katılıyoruz. Ralli öncesi testlerimizden sonra hepsinin setup’ları tamamdı. Bu yüzden shakedown’da yapacak çok şey yoktu. Monte’deki havanın öngörülemeyen doğası göz önüne alındığında, koşullara bağlı olarak araba için birkaç farklı ayarımız var, bu yüzden shakedown sırasında ortaya çıkan farklı olasılıkları tahmin ederek bir kaç şeyi değiştirdik. Hafta sonu herkes için her şey yolunda gitti ve Ogier ilk denemesinde etabın en hızlı zamanını yaptı. Shakedown sonuçlarından çok fazla şey alamazsınız, ancak her zaman iyi bir moral olur. Etap sonraki geçişlerde çamurlaşmaya başlamıştı, bu yüzden sonraki geçişlerde netice almak zordu. Ancak herkes kendine güveniyor, bu yüzden iyi bir başlangıç” dedi.

Sébastien Ogier (solda) “Şimdiye kadar her şey iyi ve umduğumuz gibi çalışıyor. Shakedown fazla bir şey ifade etmez ve sonuçlardan herhangi bir sonuç çıkarmanıza gerek yok, ancak zaten ritminiz varsa her zaman iyi bir işaret. Sezon başlamadan önce arabada zaten yeteri kadar test yapma şansım oldu. Tabii ki, hala öğrenilecek bazı detaylar var, ancak genel hava ve testten gelen duygular hemen burada kendini gösterdi. Rallide de iyi gideceğimizden emin olabiliriz, ancak bu mütevazi kalmamız gereken sezonun bir rallisi” diye konuşurken, Elfyn Evans “Yaris’i shakedown’de kullanmak gerçekten güzel bir duyguydu. Hemen hemen iyi bir his buldum. Araba gerçekten iyi çalışıyordu ve şimdi gitmek için sabırsızlanıyorum. Shakedown başlamak için çok kuru, bu yüzden tüm ralliyi temsil edecek şüpheliyim, ama bu tipik Rallye Monte-Carlo. İlk güne açık, kuru bir yolla başlayabilirsek iyi olur, ancak bundan sonra ilginç olacağından eminim”, Takımın yeni transferi olan genç Finli Kalle Rovanpera ise “Shakedown’da arabada olmak harika hissettirdi. Bir ay sonra asfaltta ilk kez kaldım ve ilk geçiş o kadar kolay değildi, ama ikinci geçişim daha iyiydi. Arabayı gerçekten iyi hissediyordum ve testte yaptığımız küçük setup değişikliklerin doğru olduğunu düşünüyorum. Hala kendimle ilgili yapacak çok iş var ama bu iyi hissettiriyor” dedi. Monte Carlo Rallisi bu akşam Monte Carlo’nun ünlü limanından start alacak. İlk etap, Malijai-Puimichel, 1994’ten beri ilk kez uygulanacak. Karanlık ve düşen sıcaklıklar, mevsime özellikle zor bir başlangıç ​​yapmak için sıklıkla bir araya gelebilir. | Kaynak; Toyota Gazoo Media, 23 Ocak 2020 14.45

Monte Carlo Rallisi Shakedown zamanları
1 Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) 1 d.57.1s
2 Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) + 0.1s
3 Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota Yaris WRC) + 0.6s
4 Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) + 1.2’ler
5 Teemu Suninen / Jarmo Lehtinen (Ford Fiesta WRC) + 2.3s
6 Esapekka Lappi / Janne Ferm (Ford Fiesta WRC) + 2.6s
7 Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) + 2.9s
8 Gus Greensmith / Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) + 3.1s
9 Sébastien Loeb / Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) + 3.3s
10 Takamoto Katsuta / Daniel Barritt (Toyota Yaris WRC) + 4.8s

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top