Buz casusları iş başında

WRC’nin bu akşam start alacak olan yeni sezonun ilk randevusu Monte Carlo Rallisi öncesinde dünya ralli medyası ayrıntıların peşinde düştü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Monte Carlo’da ön plana çıkan ‘buz casusları’ rallinin belirleyici unsurları olacaklar. Takım pilotlarının en çok yardımlarına güvenmeyi istedikleri buz casusluğu gerçekte çok fazla deneyim ve sorumluluk gerektiren bir görev.

WRC’ler etaplarda gazlamadan önce buzun nerede çözüleceğini veya daha önce ıslak pasajların gölgeler olacağını ya da donacağı yerleri önceden tespit ederek raporlayan buz casuslarının listesi de aslında birinci sınıf tecrübeli rallicilerden başkası değiller. Rally Magazine haberine göre, örneğin efsane şampiyon Fransız rallici Sebastien Ogier, bu konuda her zaman olduğu gibi vatandaşı Simon Jean-Joseph‘e güveniyor. Bir diğer tecrübeli isim Bruno Thiry de Belçikalı rallici Thierry Neuville için buz tabakaları arıyan kişi. Kalle Rovanpera söz konusu olduğunda da buz raporcusu Finli Mikko Hirvonen.

İşte, 2020 Monte Carlo Rallisi’nin bu yılki diğer buz casusları listesinden birkaç isim; Ott Tanak için Martin Kangur; Thierry Neuville için Bruno Thiry; Sebastien Loeb için Patrick Magaud, Sebastien Ogier için Simon Jean Joseph; Elfyn Evans için Gwyndaf Evans; Kalle Rovanpera için Mikko Hirvonen; Takamoto Katsuta için Juho Haninen; Esepekka Lappi için Mikko Heikkila; Teemu Sunninen için Juuso Pykalistö; Greensdmith için Antoine L’Estage. | 23 Ocak 2020 : 16.52

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top