Toyoda; “Dakar harikaydı”

Toyota Başkanı Akio Toyoda, Dakar Rallisi sonrasında görüşlerini açıkladı. Şirket tarafından medya ile paylaşılan görüşlerine “Öncelikle, bu 8.000 km zorlu yolu bitirdikleri için tüm yarışmacılara teşekkür etmek istiyorum. Nasser ve Mathieu: Hilux ile birlikte ikincilik için tebrikler” sözleri ile başlayan Toyoda’nın görüşleri şu şekildeydi; “Yarıştan önce vaat ettiğimiz üst üste ikinci zaferi kaçırmış olmanız talihsiz bir durum, ancak yarışın ikinci yarısındaki performans  gerçekten etkileyiciydi. Ofisimdeki 2019 kazananlarının kupalarının yanını bir yıl daha açık tutacağım. Ayrıca finişleri için diğer Hilux ekiplerimizi, Giniel ve Alex, Bernhard ve Tom ve Fernando ve Marc’ı da kutlarım. Geçen yılın başında Detroit’te Fernando ile tanıştığımda bana Dakar Rallisi’nde meydan okuma hayalini anlatmıştı. Zorluklarla karşılaşmasını izledim; arabayı, patlayan lastikleri ve hatta olası devrilmeden sonra onarmayı öğrenmesi ilginçti. Fernando, devrildiğinde kırık ön camı çıkardı ve tozu dışarıda tutmak için hiçbir şey olmadan çalışmaya devam etti.”

“Toyota’ya rallilere katıldığından beri, birçok kez ön cam olmadan sürdü, ama endişelenmedim. F1 gibi ön camsız bir araba kullanmanın iyi olduğunu biliyordum. Bu yüzden cam olmadan daha hızlı olabileceğine ikna olmuştum!  Şaka bir yana, Fernando’nun bu meydan okumayı ve cephede savaşma yeteneğini beğendiğine inanıyorum. Ona bu fırsatı verebildiğimiz için mutluyum. Ayrıca Hino takımı Sugawara ile Somemiya’yı kamyon kategorisinde üst üste 11’nciliklerinden zaferlerinden dolayı kutluyorum. Yeni bir model olan diğer kamyon yarıştan emekli olduğu için üzgünüm, ama aynı zamanda yeni mücadeleye de saygı duyuyorum. “Her zamankinden daha iyi kamyonlar” üretmek için çok çalışan tüm ekip üyelerini takdir ediyorum, hepsine çok teşekkür ederim. Ayrıca, sınıflarındaki art arda 7’nci zaferlerinden dolayı Team Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC) Christian ve Jean-Pierre ‘yi tebrik ediyorum. Akira ve Laurent’e de ikinci için tebrikler. Ama hislerini anlıyorum. Akira Miura bitirdikten hemen sonra bana bir mesaj gönderdi. Mesajını paylaşmak istiyorum (ondan izin alamadım):”

“Peru’daki etaplar biraz daha zordu. Ancak bu yılki Dakar, günlük kullanılmayan yolları kullandı. Bu nedenle, yollar pürüzlüydü ve birçok büyük kaya vardı, böylece arabaları kırmak için daha fazla risk aldık. Bu yüzden daha zorsu çünkü her zaman konsantre olmamız gerekiyorsu. Buna ek olarak, Güney Amerika’da her yıl daha hızlı olan Dakar’la savaşmak için otomobil ve pilotaj duygusunu geliştirdiğimiz için, çok fazla delik açtık. Bu ralli, hızdan daha fazla tokluk gerektiriyor. Bu yılın en büyük başarısı, zafer için Christian’a karşı savaşabilmem. Bazıları takımda rekabet etmenin iyi olmadığını söyleyebilir, ancak bir yıllığına karar verdim. Bu zihniyet nedeniyle, tamamen farklı konsantrasyon ve dürüstlük duygusu ile araç sürdüm. O zaman sürekli düşünüyordum: ‘Nasıl daha hızlı gidebilirim?’ Bence bu, Land Cruiser ile ilk kez sınırımdayım. Buradaki devasa kumullar neredeyse korkutucu, ama onlara tam olarak saldırabilirdim. Bu yüzden çok zevkliydi ve Land Cruiser’ın daha fazla potansiyelini görebiliyordum. Sonunda, bu yılki Dakar harikaydı.” Yorumundan, ‘arabaları yapan yollar budur’ ve ‘hem insanlar hem de arabalar motor sporlarının aşırı koşullarında büyür’ kavramlarını tam olarak takdir edebilirim. Toyota Motor Corporation ve Toyota Group’ta, dünya çapında çok çeşitli yol ve arazilerden geçerek her zamankinden daha iyi otomobiller yapmaya devam etmeye çalışacağız.” | Kaynak; Toyota Media,
18 Ocak 2020 : 20.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top