Matador zirvede!

Dakar’da 504 km daha geride bırakılan üçüncü gün yeni bir liderle tamamlandı. Yarış Neom’a döndüğünde, motor kategorisinde Ricky Brabec otomobillerde ise Carlos Sainz zorlu maratonunu yeni lideri oldular. Neom çevresindeki etapta hızlı bölümler ve Wadi kül Sharmah’ın dev kayaları arasında slalom geçildi. Ekipler komşu Ürdün’e özgü manzaralardan geçerek Jabal ash Shifa Dağları’nı dolaştılar.

Günün son bölümünde, kayalık arazi tüm yarışmacıların azami dikkat göstermesini gerektiriyordu. Motosiklet lideri Ricky Brabec, Neom etrafındaki ayakta zorlu araziye ve navigasyona rağmen sorunsuz bir şekilde mücadele etti. ATV’de Giovanni Enrico, Ignacio Casale’nin liderliğine son verdi ve ilk etap zaferini kazandı. Otomobillerde ise Dakar’ın efsanevi ralli etaplarından biri sonrası Nasser Al Attiyah’In önünde matador lakaplı İspanyol rallici Carlos Sainz liderliğe yerleşti. Gerard Farres günün son birkaç kilometresindeki atağı sayesinde SSV zaferine en yakın isim oldu. Kamyonda ise Andrey Karginov, Viazoviç’e karşı etap zaferi için fırsat vermedi ve rakibine genel klasmanda baskı yaptı.

Dakar’a daha önce iki kez katılan ve dört yıllık bir ara veren Yasir Seaidan, vatandaşı Yazeed Al Rajhi’den kadar dikkat çekti. Dakar’ın Suudi Arabistan’a gelişi Suudilerin güvenini artırmıştı. X-Raid Mini sürücüsünün araziyle ilgili mükemmel bilgisi sayesinde Neom çevresindeki etapta yüksek bir performans sergiledi. Adrien Van Beveren Dakar’da sorunlar yaşadı.. Fransızın ralliyi üçüncü gün sonunda erken bırakmak zorunda kalması Dakar’ı son yıllarda 1 numaralı hedefi haline getiren ve Yamaha’nın maratondaki umudu olan isim için beklenmedik bir son oldu. Günü ilk 6’da biten iki Suudi pilot, Dakar tarihinde daha önce görülmemişti. Bu iyi performans, Yasir Seaidan ve Yazeed Al Rajhi’nin başarısıydı ve bu, Orta Doğu’da bu sporun geleceği için umut vaat etti.

Suudi Arabistan’da karşılaşılan manzaralar ve sayıları başlangıçta hiç bu kadar yüksek olmayan yerel rakiplerin performanslarıyla, gelecekte Suudiler, genel klasmanın üst kısımlarında yerini alabilir izlenimi verdiler. Gün sonunda Xavier de Soultrait şunları söyledi: “Adrien yarıştan ayrılmak zorunda kaldığı için üzgünüm, çünkü büyük bir motorcu ve iyi geliştirilmiş bir stratejimiz vardı, ancak Dakar’da her zaman zor şeyler oluyor ve sonuçlarla başa çıkmak zorundayız. 350’nci km’de yaklaşık 15 km/s hızla düştüm, ancak düşmeyi yumuşatmak için ellerimi bıraktığımda kolumu kestim. Kanamayı durdurmak için uğraşmak zorunda kaldım. Dikişlerin acı vermesinden korkuyorum çünkü bu tür şeyleri sevmiyorum. Her gün iyi bir pozisyonda olmak ve ilk haftayı ikinci bitirmek isterdim. Hâlâ bu hedefim var”. Dakar’da 4’ncü gün Neom’da Al-Ula arasında 453 km’lik etap geçilecek. | 7 Ocak 2020 : 23.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top