Tanak; “Mutluyum!”

Son şampiyon Estonyalı rallici Ott Tanak, yeni takımı Hyundai’nin i20 WRC’si ile yaptığı ilk test sürüşü sonrasında wrc.com’un  sorularını yanıtladı.

-i20 WRC’yi geçen ay ilk kez Fransız Alpleri’nde kullandınız, nasıldı?

Aslında ilk testten önce bir koltuk ayarı yaptım, ama bu sadece yavaş tempo ileydi. Test süresi oldukça sınırlı, bu nedenle koltuğun setup’ı için ilk testte fazla bir zaman kaybetmek istemedik. Arabayı sürdüğümde oldukça iyiydi. Kolay sürülüyordu ve araba içinde iyi bir his vardı.

-Koşullar ilk test için uygun muydu?

Sabahları biraz buz vardı, sonra gölgede biraz, ama gerçekten yol oldukça kuru ve tutarlıydı. Yeni arabayı öğrenmek için iyiydi.

-Kimin setup’ını kullandınız?

Thierry (Neuville) ve Séb (Loeb) zaten arabayı sürdü ve ayarları bana çok uzak değil. Ayarlar onlarınkine oldukça benziyordu ve ben böyle sürdüm. Ondan sonra araca ince ayar yaptık. Bu araba ile rahat etmeme yardım ediyordu, ama biliyorsunuz bu seviyede, eğer ayarlar iyiyse o zaman araba iyidir ve bu iyi bir şey.

-Rallye Monte-Carlo için arabada neye ihtiyacınız var?

Monte Carlo normalde en yüksek performansla ve arabanın yapabileceğiniz hız ile ilgili değil. Bu çok zor bir olay, daha çok konfor ve güveni bulmakla ilgili. Bunların çoğu küçük detaylardan geliyor, ama istediğim her şeyi arabadaki rahatlığımdan aldım.

-Önümüzdeki günlerde tekrar test yapacaksınız. Bu testte ne arayacaksınız?

Daha zor koşullar istiyorum. Araba için normal koşullarda bir fikrim var, ama şimdi bir sonraki Monte testi için daha fazla kar ve buz bulmamız gerekiyor.

-Hyundai’nin yaklaşımı nasıldı?

Gerçekten iyi. Hiç şüphe yok ki bu bir fabrika ekibi, takımın çalışma şeklinden çok yüksek olduğu açık. Ne yaptıklarını biliyorlar, geri bildirim ve destek hemen gerçekten çok iyi ve üst düzeyde. Mutluyum. | Kaynak: wrc.com

1 Ocak 2019 : 18.08

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top