Birinci pilot olmak istemedi

Altı kez Dünya Ralli şampiyonu Sebastien Ogier‘ın, 2020 için yeni takımından ‘Birinci pilot’ statüsü talep etmediğini söyledi. Toyota, M-Sport’dan Elfyn Evans ve WRC 2 şampiyonu Kalle Rovanpera’nın yeni sezonda Ogier’e katılmasıyla bu yıl tamamen yeni bir kadroya sahip olurken, Jari-Matti Latvala ve Kris Meeke ile tam sezon anlaşmaları yapılmadı. Japon takımın son şampiyon pilotu Ott Tanak Hyundai’ye transfer olurken, yeni gelen Rovanpera’nın bir çaylak, Evans’ın ise Ogier ile eşit düzeyde başarılı olmamasına rağmen, Fransız efsanenin birinci pilot talebinde bulunmadığı belirtildi. Toyota pilotu Elfyn Evans, Monte Carlo’da yeni sezonun başlamasıyla Ogier’in liderlik rolünü otomatik olarak üstleneceğini varsaymanın yanlış olmayacağını söyledi.

Ogier “sezonun başındaki yaklaşımım, takım arkadaşımın bana nasıl yardımcı olabileceğini düşünmekle ilgili değil, hedefim her zaman kendime odaklanmak ve işi kendim yapmak, ki en önemlisi de bu. Sezonun başında hiç özel bir statüye sahip olmak istemediğim, sezonun başında hepimiz aynı şansı hak ediyoruz” dedi ve ekledi; “Sezon boyunca neler olabileceğine bağlı olarak, strateji ikinci yarıda gerçekleşebilir. Ancak ilk yarıda kendimize odaklanmalı ve takıma en iyisini getirmeliyiz. ”

Evans, 2017 ve 2018’de Fransız efsanenin M-Sport’taki başarıları sırasında O’nun takım arkadaşıydı ve genellikle takım emirlerine uyarak Ogier’in şampiyonluğuna destek oldu. Toyota, takım pilotlarına eşit fırsat vermeye odaklı bir ekip ve bu yaklaşımın devam edeceğinden herkes emin. Ogier, “işime odaklanmam ve diğer konular hakkında düşünmemem gerekiyor. Monte için fikrimise, oraya gidip fırsattan en iyi şekilde yararlanmak, yılın geri kalanında da bu yaklaşım sürecek” dedi. Evans, Ogier ve Rovanpera, 23-26 Ocak’ta WRC’nin Monte Carlo’daki ilk ralli öncesi Yaris WRC’yi test ettiler. | 1 Ocak 2020 : 14.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top