Ralli, benim yaşam tarzım

Aydın Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Mithat Diker, Ralli Dünyası Dergisi’nin son sayısında yayınlanan özel röportajında geçtiğimiz sezonu değerlendirdi ve yeni sezon ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Kırk yılı aşkın kariyeri ile otomobil sporlarında duayen kimliği ile öne çıkan Mithat Diker, dergiye verdiği röportajda 2019’un güzel, eğlenceli, dinlendirici, neticeye ulaşıcı ve her şeyi ile güzel bir sezon olduğunu söyledi.

Derginin bir diğer sorusunu yanıtlarken de hedeflerinin her zaman için kategorisinde podyum yapmak olduğunu vurgulayarak, geçen sene çıkamadığı podyuma bu sene kısmet olduğunu ve Ege Kupası K2’de 1’nci olduğunu anımsattı. Ayosk açısından 2019’da Ege Kupası’nda başarı çıtasının yükseldiğini söyleyen Mithat Diker, Ege Kupası’nı yine devam ettireceklerini, yeni sezonda da hedeflerinin yine bir tırmanma, bir ralli ve üç otokros yapmak olduğunu, ayrıca challenge, eğitim ve seminerleri de sürdürüp İzmir ve Ege’de otomobil sporlarının yayınlaması için çaba sarf etmeye devam edeceklerini söyledi.

Ege Asal Motorspor’un yarış aracı parkının iki arabanın katılımı ile 10 arabaya ulaşan araç parkının yine genç sporcu adaylarının emrinde olduğunu vurgulayan Mithat Diker, araç bakım ve masraflarının her zaman olduğu gibi yine kendileri tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi. Ayosk olarak 2023 yılında Cumhuriyet Rallisi’ne de talip olduklarını açıklayan Mithat Diker, Ege’de, Aydın yöresinde, İsabeyli’de Ayosk olarak devam ettirdikleri Cumhuriyet Rallisi’ni 2023’de de kısmet olursa yine kendilerinin yapmak istediklerini belirtti. Ayosk Challenge’da geçen yıl finali 14 bayanla yaptıklarını da anımsatan duayen rallici, bayanların da bu sporu çok iyi yapabildiklerini belirterek bayan sporcu adaylarını parkurlara beklediklerini söyledi.

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’dan ilçe dahilindeki otokros parkurunun ıslah edilmesini talep edeceklerini ifade eden Mithat Diker, yapılacak işlemleri de kısmen asfalt kısımlar yapılması, ikili kalkışa uygun bir şekilde parkurun eninin genişletilmesi ve kurallara uygun bir jump olarak özetledi. Diker, Ege Kupası’nda sezon galasını Karşıyaka’da yemekli bir şekilde ve Ocak ayında yapacaklarını açıklarken, ilk kez geçen yıl yaptıkları Koçarlı’daki tırmanma yarışında seyirci rekoru  kırıldığını ileri sürdü ve Ege yöresinde başka bir ilçe belediyesinin Gece Rallisi’ni kendi yörelerinde yapmalarını istediğini de açıkladı.

İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in özel röportajını ve ayrıca diğer şampiyonlarla yapılmış olan röportajları her zaman olduğu gibi yine ve sadece Ralli Dünyası Dergisi’nde okuyabilirsiniz. 35 Yıllık geçmişi ile otomobil ve sporları konusunda ülkemizin en eski ve aylık periyotlu tek basılı dergisi olan Ralli Dünyası, son on yıldır sadece abonelerine ulusal kargo şirketleri ile adreslerinde ulaştırılıyor. Siz de dergiye hemen bugün abone olarak sporun nabzını avucunuzda hissedebilirsiniz. Dergiye abone olmak için detay bilgiyi burayı tıklayarak edinebilir ve adresinizde abone olmak için derginin 0533 4918945 whatsapp hattına mesaj bırakabilirsiniz. | 28 Aralık 2019 : 22.05

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top