Abarth Cup’ta yüksek ödül

Abarth Rally Cup 2020‘de ERC’nin altı ayağında toplam 210 bin Euro para ödülü dağıtılacak. Abarth 124’ler için yapılan şampiyonada ERC’nin altı ayağında ayrı ayrı her rallide podyuma ve ayrıca ralli galibiyeti için 30 bin Euro para ödülü dağıtılacak. Abarth 124’ler için geçerli olmak üzere ERC’nin dört asfalt ve iki toprak rallisinde toplam 210 bin Euro’luk para ödülü dağıtılırken, ayrıca program dahilinde her rallide Abarth mühendislerinden yedek parça servisi ve teknik destek verilecek.

2020 Abarth Rally Cup takvimi şu yarışlardan oluşuyor; Kanarya Adaları (asfalt), 7-9 Mayıs, Liepaja Rallisi (Letonya, toprak), 29-31 Mayıs, Polonya Rallisi (toprak), 26-28 Haziran, Rally di Roma Capitale (asfalt), 24-26 Temmuz, Barum Çek Rallisi Zlín (asfalt), 28-30 Ağustos ve Macaristan Rallisi (asfalt), 6-8 Kasım. Her rallide verilecek para ödülleri, 1’nciye 12 bin, 2’nciye 10 bin ve 3’ncüye 8 bin Euro olurken, ralliyi kazanan ekibe ek olarak 30 bin Euro ödül dağıtılacak.

Program çerçevesinde belirlenen 6 rallide de Abarth Rally Cup yarışmacıları ERC2 üretim kategorisine girebilecekler. ERC Koordinatörü Jean-Baptiste Ley şöyle dedi: “2019’daki ilk ERC merkezli Abarth Rally Cup’ta bu sporda kariyer yapmayı amaçlayan veya rekabetçi bir ortam arayan sürücülere alternatif bir teklifte bulunuldu. Sportif geçmişe sahip bir üreticiden oldukça eğlenceli olan arkadan çekişli spor otomobillerinde, sürücüler sezonun sonundaki önemli fonu seçtiler.” Çok cazip bir ödül fonuna ek olarak, Abarth ralli sırasında parça destek hizmeti ve uzman mühendislerinden teknik destek sağlayacak. Özel bir misafirperverlik merkezi de aynı yarışlarda mevcut olacak, Abarth Rally Cup da ERC’nin dijital platformları üzerinden Eurosport ve dünyanın diğer önemli medyalarında tanıtılacak. | Kaynak; erc media, 19 Aralık 2019 : 18.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top