RallyXonICE Kış Olimpiyatlarında

Cooper Tyres tarafından sponse edilen RallyXonICE, İsveç’in ‘Kış Olimpiyatları’nın bir parçasını oluşturacak. RallyXonICE, son zamanlarda İskandinavya’nın önde gelen pistlerinde yapılırken, en son 2019 baharında İsveç Are’deki donmuş bir gölün üzerine yerleştirilen üç zorlu yarışta mücadele edildi. RallyXonICE’de FIA Dünya Rallikros Şampiyonası süper starları Andreas Bakkerud ve Timmy Hansen‘den ABD’lı Josef Newgarden ve Hélio Castroneves‘e kadar dünyadaki en büyük isimlerin ilgisini çekti. 2020 yarışları, bu yıl onuncu yıl dönümünü kutlayan ve geniş bir yelpazede disiplinleri sergilendiği İsveç’in çok sporlu ‘Kış Olimpiyatları’ çerçevesinde gerçekleştirilecek. İsveç Kış Rallycross Şampiyonası ile birlikte, RallyXonICE’da sporun en iyi yeteneklerinden bazıları İsveç’in kuzey kıyısında, Norrbotten’in başkenti Lulea’nın merkezinde yer alan donmuş Lule Nehri üzerindeki pistte zorlu bir rekabet sergileyecekler.

İsveç Otomobil Sporları Federasyonu’nun onayı ile Svensk Bilsport tarafından yürütülen organizasyonda üç yarışta Avitaş Motorsport tarafından üretilen aynı 310 bhp, dört tekerlekten çekişli Supercar Lites’ler; muhteşem 400 bhp+iki tekerlekten çekiş Supernational sınıfı; ve her zaman iyi desteklenmiş CrossCar / Crosskart kategorileri yapılacak. İsveç ulusal televizyonundan kısmen ve SVT Play’den canlı yayınlanacak olan yarışlarda tüm katılımcılar RallyXonICE’de kazanmak için mücadele edecekler. İsveç Şampiyonası için ise ancak İsveç ehliyetine sahip sürücüler katılabilecek.

RallyXonICE‘in CEO’su Jan-Erik Steen, “2020 için RallyXonICE‘i tanıtmaktan ve İsveç’in yüksek profilli olimpiyatlarına dahil olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi ve ekledi; “İskandinavya spor takviminde prestijli bir hafta ve her zaman daha fazla aday spor var. Bu yüzden bu festivalin bir parçası olmak büyük bir onur. Yarışın canlı yayınını sağlamak hem yarışçılar hem de sponsorlar için büyük bir fırsat. Şehrin tam merkezinde olmak, etrafta kültürel faaliyetler ve eğlencenin bir parçası olması, katılan herkes için gerçekten farklı bir şeyler olacağı anlamına geliyor. Bugüne kadar elde edilen ilgi bir gösterge ise, tribünlerin dolmasını bekliyoruz. Kesin olan şu ki, yaklaşmakta olan RallyXonICE festivali hem en heyecan verici hem de ilgi çekici olacak!” 2020 RallyX on Ice kayıtları Ocak ayı ortasında açılacak. | Kaynak; supercarlites, 12 Aralık 2019: 22.22

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top