Türk fotoğrafçısının gözü tehlikede

AA Foto Muhabiri Mustafa Yalçın, Paris’teki emeklilik reformunu protesto gösterilerini yakından takip ederken, Fransız polisinin plastik bombası ile gözünden yaralandı. Uzun yıllar Türkiye’de motor sporlarında da yarış takımları için fotoğraflar çeken Mustafa Yalçın, Paris’teki gösteriler sırasında bulvarda bir aracın yandığını gördüğünü ve fotoğraf çektiğini söyledi. İçinde patlayıcı bir maddenin bulunduğu söylenen aracın fotoğraflarını çekerken, ortalığın çok kötü karıştığını, patlama riski olan araçtan uzakta, sığındığı kapıdan duman yükselmeye başladığını bunu üzerine çok riskli olduğunu düşünerek uzaklaşmaya karar verdiğini anlatan Yalçın, bulvarın ortasında her şeyin bir anda olduğunu ve sonrasında hiçbir şey görmediğini aktardı.

Üzerinde kask ve maske bulunduğunu ve güvenliği yüksek seviyede tuttuğunu vurgulayan Mustafa Yalçın, “maskenin burada ne kadar işe yaradığını gördüm. Eğer maske olmasaydı halim ne olurdu bilmiyorum. Kullandığım maske dünyanın en iyi markası  ve maskenin camının çok sağlam olduğunu söylenmişti, buna rağmen kırıldı” diye konuşan Mustafa Yalçın, daha sonra bir yerde yüz üstü yattığını ve orada bulunan gönüllü sağlık çalışanlarından yardım istediğini kaydetti.

Kendisine bir binanın içinde ilk müdahaleyi yaptığını anlatan Yalçın, bu sırada gösteri nedeniyle ambulansın gelmesinin uzun süre aldığını söyledi. O gece uzman doktor tarafından ameliyat edilen Mustafa Yalçın, beş saatlik bir ameliyat geçirmesine karşın “göze çok ciddi zarar verildi. Gözdeki kristaller tamamen zarar gördü. Doktor, gözümün eskisi gibi olamayacağını, bundan sonraki sürecin çok uzun ve yıllar süreceğini belirtti” dedi. Türkiye ve Fransa’daki meslektaşlarından gördüğü destekten çok etkilendiğini dile getiren Yalçın’ın gözüne isabet eden cismin polisin kullandığı plastik bombası olduğu anlaşıldı.

Ülkede, başta Paris’te olmak üzere emeklilik reformunu protesto eden onbinlerce göstericiyle polis arasında yer yer arbede yaşandı. Göstericilerin çevreye verdikleri zarar ve bazı araçları ateşe vermesi üzerine polis müdahalede bulundu ve Yalçın’ın yanı sıra iki gazeteci ve bir gösterici yaralandı. Mustafa Yalçın’a geçmiş olsun diyor ve en kıza amanda eski sağlığına kavuşmasını umuyoruz. |10 Aralık 2019 : 21.45

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top