Dakar 2020 için 351 kayıt

Afrika’da geçen 30 ve Güney Amerika’daki 11 yıldan sonra, Dakar Rallisi’nin 42’ncisi ilk kez Ocak ayının iki ve üçüncü haftasında Suudi Arabistan’da yapılacak. 5 Ocak 2020 Çarşamba günü Cidde’de başlayacak ve 12 günlük etaplardan sonra Suudi başkenti Riyad yakınlarında Qiddiyah’da sona erecek olan 42.Dakar Rallisi’nin parkuru Paris’teki Arap Dünyası Enstitüsü’ndeki lansmanda açıklandı. 7900 km’lik toplam parkurda ekipler 5000 km’lik özel etaplarda yarışacaklar.

Rallinin ikinci yarısında yer alacak Suudi Arabistan kumullarını keşfetmenin yanısıra Dakar’ın ilk bölümü ekiplerin becerilerini test eden bir labirent parkurda geçecek. Suudi Arabistan’daki yarışta rallinin aslına geri dönmesini amaçlayan bazı kural değişiklikleri de uygulanacak. Amaç ferdi katılımların şansını profesyoneller karşısında arttırmak. Yeni road book ve birkaç etap, ekipler arasındaki farkları en aza indirecek. Dakar 2020 için resmi başlangıç ​​listesinde 170 motosiklet, 134 araba ve 47 kamyon olmak üzere toplam 351 araç var ve bu 2019’daki 334’e göre 17 artış demek.

Dünyanın en işlek limanlarından biri ve Mekke ve Medine’nin kutsal yerlerine hacılar için bir kapı olan Cidde 7’nci yüzyıldan kalma bir balıkçı köyü. 5 Ocak’ta ülkenin bu en büyük ikinci şehrindeki etaplar, Dakar’ın start ​​noktasını olarak rallinin zorluklarını ortaya çıkararak ekiplerin navigasyon becerilerini de test edecek. Yön belirleme çeşitli izlerle karmaşık hale gelirken, Kızıldeniz ve Ürdün sınırının yakınındaki Neom etrafında ve Al Ula istikametindeki etaplarda navigasyon becerisi öne çıkacak. Giderek daha fazla kumla birlikte sürücüler büyük zorluklarla karşı karşıya kalırken, Hail ile başkent Riyad arasındaki kum tepelerinde dinlenme günü olacak. Shubaytah ve Harad’ın önemli etapları Suudi Arabistan’daki büyük çöl bölümünün keşfi ile devam ediyor.

Yeni, renk kodlu yol kitapları, en büyük takımların kritik rekabet avantajını ortadan kaldırmak için her etaptan birkaç dakika önce dağıtılacak. Problem yaşayacak olan sürücülere tüm kategorilerde Joker hakkı var. Suudi Arabistan’da 351 kayıttan 258’i Fransız, 77’si İspanyol. En önemli artış, 18 ekip tarafından temsil edilecek olan ev sahibi ülke Suudi Arabistan’dan geliyor. Bunlar arasında Toyota Hilux 4×4 ile dikkat çeken isim Yazeed Al-Rahji. Motorlar arasında ilk 15’de yer alan Laia Sanz ve Andrea Peterhansel ile Annett Fischer dahil olmak üzere 13 kadın Dakar’a katılıyor.FIA Cross Country Dünya Kupası’nın son şampiyonları Alman Andrea Peterhansel eşi Fransız Stéphane ile birlikte Suudi Arabistan’da rekabet edecek. | 10 Aralık 2019 : 09.30

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top