Peugeot Rally 4

Peugeot Spor serisi, 2020 sezonunda parkura çıkacak ve 208 R2’nin devamı olacak Peugeot 208 Rally 4‘ün gelmesiyle daha da güçleniyor.  İki tekerlekten çekişli ralli arabaları, en çok satan ve global bir kriter ve FIA tarafından ‘Ralli 4’ olarak değiştirilen kategori. 208 cadde versiyonuna dayanıyor. En son ileri teknolojiden faydalanan Peugeot Sport’un mühendisleri, dünya çapında satılan 450’den fazla örnekle, mevcut 208 R2’yi başarılı kılan ilkelere (güvenilirlik, performans ve kullanıcı dostu) sadık kaldı. Otomobilin her türlü yüzeyde ve zorlu koşullarda deneyimli sürücülerle test edilip onaylandığı yoğun bir geliştirme programının ardından, Peugeot Sport 2020’nin ikinci çeyreğinde benzersiz bir sürüş deneyimi ve sınıfında benzeri görülmemiş bir performans sunan bu yeni ralli otomobilini sunacak.

Peugeot, yeni 208 Rally 4 ile birlikte iki çekişli kategorideki ralli otomobillerini güçlendirmek için elinden gelen tüm bilgileri kullandı. Peugeot Sport’un mühendisleri ve teknisyenlerinin 2018 yazının başından beri aktif olarak üzerinde çalıştıkları ve Peugeot 208 cadde versiyonu baz kullanmak suretiyle geliştirilen 208 Rally 4’de estetik gelişmelerle birlikte teknik özelliklerden en iyi şekilde yararlanıldı. Yeni Peugeot Rally 4, iki çeker kategorisinde en çok satan 208 R2 ve Peugeot Sport tarihinin en popüler ralli arabası olan 450’den fazla örneği ile gurur duymayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmak için, Peugeot Sport’un mühendislerinin görevi sürüşü eğlenceli, hızlı ve güvenilir bir ralli arabası oluşturmaktı! Deneyimleri, her türlü (bazen aşırı derecede) farklı  arazi ve hava koşullarında yapılan çok sayıda test seansıyla birlikte ilk tecrübe için mükemmel yanıt veriyor.

Yeni Peugeot 208 Rally 4, PureTech teknolojisini kullanan yeni üç silindirli turboşarjlı 1.2 litrelik motorla donatıldı. Daha büyük bir turbo, Magneti Marelli motor yönetim sistemi ve SADEV şanzıman ile 208 beygir gücü üretmek için Peugeot Sport mühendisleri tarafından rekabete yönelik kullanım için uyarlanmış, cadde versiyonundaki özelliklere sahip güçlü bir temel motorlu. PSA Grubun tüm B segmenti arabaları tarafından kullanılan, artan spor performansı için daha düşük ağırlık ve daha iyi araç dinamikleri sunan yeni CMP platformunun içine yerleştirildi. Peugeot 208 Rally 4, 22 Kasım ve 23 Kasım tarihlerinde Madrid Rallisi için Peugeot Rally Academy bayrağı altında İspanya’da ilk rekabetine 2019 FIA ERC3 şampiyonu Efren Llarena-Sara Fernandez ile çıkacak. FFSA Fransız asfalt ralli şampiyonasının finali için aynı hafta sonu (22-24 Kasım) Fransa’da da Rallye du Var yapılacak. 2020 yılının ilk çeyreğinin sonunda gerçekleştirilecek olan FIA homologasyon sürecine paralel olarak, Peugeot Sport yeni Peugeot 208 Rally 4 için 2020 Ocak başında, 66 bin Avro’luk (artı vergi) fiyatla ön sipariş açacak. Genç yetenekleri teşvik etmeye odaklanarak, Peugeot 208 Rally 4’ün ilk örneklerine Fransa ve İspanya’daki tek marka 208 Rally Cup’ta yer alan sürücüler için öncelik verilecek. | Kaynak; Peugeot Media, 18 Kasım 2019 : 18.10

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top