Koçarlı’da start coşkusu

Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Ege Kupası 20190’un üçüncü ve son ayak ‘tırmanma’ yarışı için bugün seramonik start verildi. Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki yarış için düzenlenen seramoni Aydın Valisi, Koçarlı Kaymakamı ve Belediye Başkanı ile Koçarlı’nın ileri gelen bürokratları ve ilçenin iş ve sosyal hayatın önde gelen isimleri ile Koçarlı halkının çoşkulu katılımına sahne oldu. Festival havasından düzenlenen seramonide Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçe jandarma komutanı, emniyet müdürü, ilçenin diğer bürokratları ve siyasi parti ilçe temsilcileri yarışmacılara seramonik startlarını verdiler.  Açık, güneşli ve sıcak bir Kasım günü ilk kez otomobil sporları ile tanışan Koçarlılar renkli brandingleri ile meydanda toplanana yarış otomobillerini yakından inceleyip selfiler çektiler.

Saat 14’deki tören başlangıcı Vali ve beraberindeki heyetin ilçe meydanına girişinde Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim eşliğinde protokol düzeni ile karşılanmasıyla başladı. Belediyeye ait kır kahvehanesinde toplu halde ilçenin ileri gelenleri ile birlikte çay ve kurabiye ikramı ile soluklanan protokol daha sonra meydanda hazırlanan seyirci alanında yerlerini aldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından yapılan konuşmalar Vali Köşgör’ün konuşması ile tamamlandı. Yamaç paraşütü ekibinin Türk bayrağı ile yarın yarışın tamamlanacağı tepeden ilçeye doğru yaptığı gösteri uçuşu ilgi ile takip edildi. Yerel bir TV kanalının baştan sona naklen yayınladığı seramonik start töreni, bir motosiklet grubu ve bir otomobil markasının fan grubunun tak’tan geçişi ile başladı. Ardından yarış otomobillerine seramonik start verildi. Vali Köşger ve beraberindeki protokolün start alanından ayrılması ile birlikte start programı tamamlandı.

Koçarlı tırmanma yarışında Ayosk Başkanı duayen rallici Mithat Diker ile eski başkanı ve Aydın Milletvekili rallici Bekir Kuvvet Erim ev sahipliği yaparak protokol ve yarışçılarla yakından ilgilendiler. 19 ekibin kayıt yaptırdığı Koçarlı tırmanma yarışına İstanbullu rallici Nüvit Karakaşlı son anda katılmazken, teknik kontrolden geçen diğer ekipler tak’tan geçerek yarışın seramonisini tamamladılar. Yarış, yarın (Pazar) öğlen Aydın’ı tepeden gören Adnan Menderes Kent Ormanı içinde kalan yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki toprak yolda, iki çıkış olarak koşulacak. Koçarlı tırmanma yarışının servis alanı Adnan Menderes Ormanı, Dedeköy Yamaç Paraşütü Atlama Pisti’nde kurulurken, ödül töreni saat 17’de Koçarlı Orman Restoran da yapılacak. | Aydın Hoşgör Ralli Ajansı, Koçarlı-Aydın, 9 Kasım 2019 : 21.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top