Mysia’da sürpriz podyum

Baja Kupası 2019’un üçüncü ve son ayağı sürprizle tamamlandı. Favori isimlerin yol kaybederek zaman cezaları almaları nedeniyle uzak kaldıkları podyumun ilk basamağına Toyota FJ Crouser’li Ahmet Bağce-Mert Tepe yerleşti. Dün başlayan ve ilk etapta iddialı isimlerin yol kaybedip chekpoint noktalarını atlamaları yüzünden 10-11 sıra gerilere düştüğü Baja Mysia yarışında, ikinci gün yeni bir sürpriz daha olmadı ve son güne podyumda başlayanlar yine podyumda tamamladılar. Geçen yıl aynı aracı ile uzun maraton ve Baja yarışlarına raid sınıfında katılan Ixco takımından Ahmet Bağce-Mert Tepe ikilisi bu sezon katıldıkları rally rekabetine farklı bir soluk getirdiler.

Bursa’nın Dağ Yenice köyü etrafındaki 52 km’lik tek etabın dün iki kez geçilmesinden sonra bugün de aynı etap ama ters istikamette yine iki kez geçilerek yarış tamamlandı. İkinci günün en hızlı ismi, sezonun ilk iki Baja’sındaki puanları ile Bursa’ya lider gelen İstanbullu genç sporcu Mert Becce-Sertaç Tatar ikilisi oldu. Etabı 57 dakikalık zamanlarla geçen Becce-Tatar, ilk gün kontrol noktalarını atladığı için aldığı 33 dakikalık cezayı ikinci gün telafi edemediler. İkinci güne 11’nci sırada başlayan Becce-Tatar, gün ve yarış sonunda Suzuki Grand Vitara’sını 5’nci sırada finişe getirdiler ve bu sonuçla BajaMysia’nın podyumunda yer alamasa da sezonun Baja 1’ncisi olarak kapatmayı başardılar.

Mert Becce ile benzer Vitara ile aynı garajdan yarışa katılan 2017 Trans Anatolia otomobiller 1’ncisi Tolga Yılmaz-Ebru Demirbay Erişti ikilisi toplamda 1 dakika 17 saniye 9  salise farkla Bursa’dan 2’ncilik ve sınıf 1’nciliği ile ayrıldılar. Pajero ile yarışan Benan Engin-Uğur Tepe ise + 1 dakika 28 saniye farkla podyumun üçüncü basamağında damalı görürlerken, İstanbul genç sporculardan Efecan Yazıcı-Rıfat Kaan Karagöz ikilisi da Pajero’ları ile sezonun son Baja’sında 4’ncü olarak dikkat çektiler. Yarışıın 1’ncisi olan ekip Ixco’nun kurucusu Hüseyin Kurt-Özaydın Dölek ikilisi Mitsubishi L200’leri ile 7’nci sırada finişe gelirlerken, yarışın iddialı ekiplerinden Tarık Gökbay-Osman Metin Land Rover WildCat’leri ile son etapta benzin pompası sensörü arızası nedeniyle zaman kaybettiler. İkili, ilk gün de chekpoint noktaları atladıkları için 50 dakika ceza almışlardı.

Toyota FJ70’i ile Burak Ayvaz-Hür Semih Noyan ikilisi ilk gün yaşadıkları mekanik problem nedeniyle ikinci etaba çıkamamıştı. Günün sonunda serviste sorunu giderilen FJ70’i ile Ayvaz-Noyan yarışı 11’nci sırada tamamlarken, yine ilk gün şanzıman arızası yaşayarak çokça zaman kaybeden Muharrem Kuzlu-Mehmet Yıldırım ikilisi de ikinci gün başarılı bir yarış çıkartarak finiş gördü. Yeni yarış aracı Mercedes ML55 ile 2019 Türkiye Trial Takımlar Şampiyonu AVC Osmanlı’nın başarılı ekibi Adnan Ofluoğlu-Oğuz Kağan Öztürk son gün son etapta yol kaybedip zaman harcayınca finişe ulaşan 15’nci ekip olabildi. 11 Aracın start aldığı yarışı 20 ekip bitirebildi.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı Bursa, 27 Ekim 2019 : 23.57

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top