AYOSK otokrosu göz doldurdu

Aydın Otomobil Otomobil Sporları Kulübü (AYOSK) tarafından düzenlenen 2019 Ege Kupası’nın 4’ncü ayağı otokros yarışı, İzmir’in Menderes ilçesi Kısıkköy’de yerleşik Ege Asal Motor Spor otokros parkurunda dört farklı kategoride toplam 23 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.  Açık ve güneşli bir İzmir pazarında adrenalini yaşamak için bir araya gelen İzmirli sporcular ve onların bu heyecanlarına tanık ve destek olmak için yalnız bırakmayan eşleri ve ailelerinden oluşan yine kalabalık ve renkli bir misafir grubuna ev sahipliği yapan Ege Asal Motorspor Ralli Merkezi’nde bu yarış günü milli duygularımız da kabardı.

Servis alanında konuşlanan Turgutlu Subaşı Mehteran Takımı yarış öncesi seslendirdiği marşlarla güney bölgemizde sınır ötesi operasyon yapmakta olan Mehmetçiklerimize milletçe duyulan destek perçinlendi. Mehter takımına kişisel ev sahipliği üstlenen AYOSK’un Başkanı duayen rallici Mithat Diker, Mehmetçiklerimize bu zorlu görevlerinde başarılar diledi. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da start alarak adrenalini yaşadığı günün sonunda ajansa yaptığı açıklamalarda AYOSK ve Mithat Diker’in çalışmalarına destek sözü verdi. Kayaşar’ın sözlerini ilerleyen saatlerde ajansta okuyabileceksiniz.

Toplam yedi sporcunun katıldığı Kategori 1’de AYOSK eski başkanı, Aydın Milletvekili rallici Kuvvet Erim, Palio ile parkurda tecrübesini konuşturdu. Günün ikinci yarışı öncesinde marş problemi yaşamasına karşın Kuvvet Erim, ilk yarışın zamanını 10 saniye daha aşağıya çektiği ikinci yarışta 5.13.61’lik en iyi zamanını da ikinci yarışta kaydederek kategorisinde günün birincisi oldu. İkinci yarışta 4 saniye daha erken turları tamamlayan Serdar Sarıduman 5.24.17 ile ve Erim’in 10,5 saniye ardından 2’nci; yine ikinci yarışta 6 saniye daha erken damalı gören Malatyalı sporcu Eren Durmaz 5.26.53 ile K1’de 3’ncü olarak podyum yaptılar. K1’de start alan iki bayan sporcunun rekabetinde Yasemin Erikli, rakibesi Özlem Dalan’dan baskın çıktı ve K1’de 4’ncü sırada yer aldı, Özlem Dalan ise 4’nci bitirdi. K1’de Yasin Şener 6’ncı olurken, kategorideki tek abandone Palio’sunda mekanik problem yaşayan Oğuzhan İlaslan oldu.

K2’de 3 sporcu vardı; Adana’dan kalkıp İzmir’e yarışa gelen doktor Ali Çatalbaş, AYOSK Başkanı duayen rallici Mithat Diker ve ikinci yarışta çifte badire atlatan Bahadır Sevinç arasındaki rekabette ikinci yarışta zaman farkını en çok azaltan sporcu olarak dikkat çekti. Parkuru ilk yarıştaki zamanından 43 saniye daha erken tamamlayan Ali Çatalbaş, K2’de 1’ncilik kupası ile Adana’ya döndü. İlk yarışta doktorun 2 saniye ardından kalan Mithat Diker, ikinci yarışta sürpriz yaşadı ve Palio’su stop ettikten sonra çalışmayınca duayen rallici yarışı tamamlayamadı. Bahadır Sevinç te ikinci yarışta Opel’i yandı ve günü tamamlayamadı. İki rakibi de sorun yaşayınca Ali Çatalbaş podyumda tek kaldı!

K3’de 6 sporcu mücadele etti. Ege Asal takım direktörü Kayahan Kocaçam Mk2 Escort ile parkurda virajlardan yan yan çıkarak kendi de keyif aldı, seyredene de keyif verdi ama günü sonunda kronometreler efsane Mk2’nin zamanını Palio’ların ardında belirledi. Kategorideki en tecrübeli isim olan Erdal Oral Palio’nun süspansiyonundan yana dertlendi, parkurun bazı virajlarında zıp zıp zıplayan Erdal Oral, temkini elden bırakmamak adına ikinci yarışta 1 saniye daha yavaş kalınca günün K3 2’ncisi oldu. İlk yarışta 5.18’lik zamanıyla dikkat çeken Ali Paker, (üstte) ikinci yarışta 9 saniye daha hızlandı ve krostan tam puanla K3 1’ncisi olarak ayrıldı. K3’te de Ka ile şansını deneyen Bahadır Sevinç, burada da şansızlıktan kurtulamadı ve bu kez takla atarak yine yarışa veda etti. Mustafa Kayalar’ın Palio’su da K3’te günü tamamlayamadı.

K4’de beş pilot start aldı. Engin Berkan tecrübesi ile rakiplerinden bir adım öne çıktı ve her iki yarışta da en iyi zamanları yaparak eve K4’de 1’ncilik kupası ile döndü. Berkan, ikinci ayakta yaptığı 5.08.43’lük derece ile günün en hızlı pilotu oldu Bayan sporcu Merve Akyıldız 21 saniye farkla podyuma çıkıp 2’ncilik kupasını kaldırırken, Tanju Çelen ilk yarışında Ka ile eve 3’ncülük kupasını götürdü. Benzer Ka ile Şafak Karadayı ilk yarışta damalı göremezken, ikinci yarıştaki zamanıyla K4’de günü 4’ncü bitirdi. Duhan Erhan Alşan Ka’sındaki mekanik problem ilk yarışta istediği zamanı yapamadı, ikinci yarışta ise damalı göremedi.

TABLOYU BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNİ TIKLAYABİLİRSİNİZ.

Bayanlar kategorisinde ilk yarışta Yasemin Erikli, Merve Akyıldız’ın önünde ipi 1’nci göğüsledi, Özlem Dalan günün her iki yarışında da 3’ncülük kupasını kaldıran isim oldu. Yarışların tamamlanmasından hemen sonra kupa törenine geçildi ve izleyenlerin alkışları altında kupalar sahiplerine verildi. Ayosk Ege Kupası 9-10 Kasım’da Aydın’ın Koçarlı’da yapılacak olan tırmanma yarışı ile tamamlanacak. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İzmir 14 Ekim 2019 : 19.45

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top