Levent Şapçılar; ‘’Hedef yine podyumda olmak’’

İzmirli dans eğitmeni rallici Levent Şapçılar, Kocaeli Rallisi’nde start öncesi ajansla görüşlerini paylaştı. Zafer Vatansever Kupası’nda genel klasman 3’ncüsü olarak geldiği Kocaeli’nde de podyuma çıkarak pozisyonunu korumayı ve bir üst sıraya çıkmayı hedefliyor. Levent Şapçılar, Kocaeli’nin etaplarını Marmaris’teki WRC Türkiye Rallisi’nden sonra yarış zemini olarak müthiş düzgün bulduğunu, kırıcı olmayan etaplarda stabil gidebilmesi halinde başarılı bir yarış çıkartabileceğini söyledi.

Hedefini ‘mümkün olduğunca yukarı çıkmak, bu da kendi kategorimizde 1’ncilik ama ne olur bilemiyorum’ diye özetleyen Şapçılar, geçen sene antrenman amacıyla bu ralliye ilk defa katıldıklarını anımsattı ve kopilotu ile bu ilk yarışlarında şansları da yaver gidince 1’nci olduklarını söyledi. Geçen yıl yine bu rallide kopilotun ve yol notlarının ne kadar önemli olduğunu gördüğünü dile getiren Levent Şapçılar, bu arada takımına da aracın hazırlığı için teşekkür etmeyi unutmadı. Kendileri çok iyi bir yarış çıkartırken bir çok arabanın da yarış dışı kalmasının kendileri için büyük tecrübe olduğunu belirten Levent Şapçılar, ‘’bu yıl da ralliye ilk başladığım Kocaeli’ndeyiz. Etaplar bu kez kuru ve iyi, temiz. Kırıcı etaplar değil. Kompakt ve güzel bir ralli’’ dedi.

Zafer Vatansever Kupası’nda genel klasman 3’ncüsü olarak Kocaeli’ne geldikleri vurgulayan Levent Şapçılar, ‘’bunu korumak ilk hedefim. Mümkün olursa da bu yarış sonrası 2’nciliğe çıkmak için uğraşacağız. Tabii ki zor ama matematiksel olarak mümkün. Rallide ilk sezonumda podyumda olmak benim için çok sevindirici olacak’’ diye konuştu. Bu yıl rallide ilk tecrübeleri olduğunu ve zaten tecrübe kazanmak için burada bulunduklarını anımsatan Levent Şapçılar,  sözlerini şöyle tamamladı; ‘‘ilk yarışlarda podyumlarda olmamız bizi heveslendirdi ve mutlu etti. İlerisi için neler yapabileceğimizi de gördük. Bu açıdan da güzel ve verimli bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Kocaeli ve Bursa’yı da iyi bir şekilde bitirebilirsek sezon sonunda çok mutlu olacağız.’’  | 13 Ekim 2019 : 09.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top