İzmir, Ülkü Park’ına kavuştu

İzmir’in yenilenen yerleşik yarış pisti Ülkü Park’ta yapılan Türkiye Pist Şampiyonası’nın 3’ncü hafta yarışlarında Borusan Motorsport’un şampiyon pilotu İbrahim Okyay BMW Z4’ü ile yine çifte galibiyetle evine döndü. Takım arkadaşı Yağız Gedik de BMW i20’si ile süper grupta günü çifte 1’ncilikle kapadı. Sabah günün ilk yarışı öncesinde asfaltı ıslatan yağmur öğleden sonra yerini açık ve güneşli bir güne bırakınca hafta sonu pistle özlem gidermeye gelen İzmirli yarış severler keyifli bir gün geçirdiler. Drift gösterileri ile renklenen yarış gününde yeni şekli ve asfaltı ile Ülkü Park sorunsuz bir hafta sonu geçirirken, İbrahim Okyay, ajansa yaptığı değerlendirmede pistin eski halini özlediği vurgusunu yaptı.

Süper ve maxi grupların bir arada start aldıkları 3’ncü haftada üç maxi, beş de süper grup otomobili asfalta çıktı. BMW Z4’ü ile iki rakibi karşısında favori olan İbrahim Okyay, yarıştan önce kısa süreli yağış nedeniyle ıslanan aflatta koşulan günün ilk yarışında 20 tur sonunda 26.05.648 ile 1’nci olurken, Ozan Kırbacı 57.8 saniye ardından 2’nci, Ozkan  Kırbacı ise 1 tur farkla 3’ncü olarak damalı gördüler. Öğleden sonraki ikinci yarışta ise hava ve asfalt kuruydu ve de İbrahim Okyay 20 turu 22.05.844 toplam zamanı ile ve yine 1’nci olarak tamamladı. Ozan Kırbacı maxide günün yine 2’ncisi olurken bu kez liderin iki tur ardında damalı gördü. Özkan Kırbacı ise 8’nci turda sorun yaşadı ve 12 tur kala yarışı bıraktı.

TPŞ’de 3’ncü haftanın süper grup mücadelesinde ise 5 sporcu mücadele etti. BMW’si ile Yağız Gedik, Clio’lu rakiplerine karşı yine açık ara favori olarak pistte turladı. Öğleden önce gerçekleştirilen günün ilk yarışında Yağız Gedik, 18 tur sonunda toplamda 22.06.08.076’lık zamanıyla damalıyı ilk gören isim olurken, Fatih Yavuz 19.2 saniye ardından 2’nci, Osman Işık ise 26.5 saniye farkla 3’ncü sırada finiş görüp podyum yaptılar. Demir Eröge 1 tur eksikle günün ilk yarışını 4’ncü sırada tamamlayabildi.

Öğleden sonra koşulan günün ikinci yarışında Yağız Gedik, startla birlikte yine liderliği ele aldı ancak yarışın yarısında pite girip frenlerini kontrol ettirmek zorunda kaldı. Tecrübeli sporcu kısa sürede piste geri dönerek mücadelesine kaldığı yerden devam etti ve 18 turu 26.06.168 ile yine 1’nci olarak tamamlarken, Osman Işık 1.10.5 farkla 2’nci, 6 tur farkla da Demir Eröge 3’ncü olarak podyum yaptılar. İlk turda Fatih Yavuz, ikinci turda ise Hasan Gökhan yarışa veda ettiler. Ülkü Park’ta TPŞ Maxi ve süper grupların yanı sıra OPC ve dizel Polo’ların yarıştıkları süper production grup için de toplam 18 araç asfalta çıktı. Ankaralı Hasan Vardar’ın üstünlüğünde geçen yarışlarda günün ikinci yarışı iki eksikle tamamlandı. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, İzmir, 7 Ekim 2019 : 02.00

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top