WRC 2020 takvimi belli oldu

Japonya’nın 10 yıl aradan sonra geri döndüğü WRC takviminde Kenya’nın ikonik Safari Rallisi ile WRC’nin 2002’den buyana dünyanın en büyük ikinci kıtası olan Afrika’ya geri döndüğü 2020 takvimi açıklandı. 48 yıllık geçmişinde altı kıtayı (Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Asya, Afrika ve Avustralya) ilk kez bir arada içeriyor. 1999’dan beri Afrika ve Asya takvimde birlikte yer almamışlardı. Şampiyonanın ticari haklarına sahip olan WRC Promoter’in genel müdürü Oliver Ciesla, “takvime Avrupa dışında daha fazla ralli katarak daha da genişletmek istediğimiz ve 2020’de bu heyecan verici yeni takvim arzumuz bir sır değildi” dedi.

Takvime yeni katılan üç ülke de, dünya motor sporları yönetim organı olan FIA tarafından onaylanan 14 ayaklık resmi programda açıklandı. Ralli Japonya’nın 2020 versiyonu ülkenin Başkent Tokyo’dan arabayla yaklaşık üç saat uzaklıkta ana Honshu adasındaki Nagoya’da yapılacak. Tamamı asfalt karakterli parkurdaki mücadele 19 – 22 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. Safari, WRC’nin trafiğe açık toprak etapları, öngörülemeyen hava koşulları ve diğer rallilerden üç kat daha uzun bir parkur olarak görülmesi ile ünlüydü. 2020 WRC’sine uyacak şekilde gelişti, ancak karakteri zorlu kapalı toprak yollar, muhteşem kartpostal manzaralı egzotik vahşi yaşamla devam ediyor. Doğu Afrika rallisi şampiyonanın 16 – 19 Temmuz tarihlerinde 8’nci ayağı olacak. Yeni Zelanda Rallisi de yedi yıllık bir aradan sonra takvime geri döndü. 3-6 Eylül tarihlerinde Pitoresk Kuzey Adası kıyı kenti Auckland’da ülkenin 33’üncü WRC rallisi olarak sezonun 10’ncu ayağı olacak. Düzgün zeminli toprak yolları rallicilerin en keyif aldığı parkurlardan biri. Şehrin kuzeyindeki muhteşem manzaralar, muhteşem global TV görüntülerini garanti ediyor.

Ciesla, takvimi WRC’nin büyümesinde ‘önemli bir adım’ olarak nitelendirdi. “Japonya ve Kenya’nın geri dönüşü, yirmi yıldan uzun bir süredir ilk kez dünyanın en büyük iki kıtasında boyutlarına göre bir varlık sağlıyor. Asya ve Afrika’nın WRC’deki en son birlikte görünmeleri 1999 yılındaydı. Her iki kıta da WRC için büyük pazarlar ve her iki ülkeden ve FIA’yı 2020’de takvime geri dönmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Yeni Zelanda zaten tanıtım gerektirmiyor. Uzun ve başarılı bir WRC geçmişine sahip ve Auckland’ın yakınındaki kıvrık bilardo masası gibi pürüzsüz özel aşamalarının geri dönüşü, yılın en önemli olaylarından biri olacak”dedi.

2020 Dünya Ralli Şampiyonası, yine Fransız Alpleri’ndeki geleneksel sezon açılışı olan Rallye Monte Carlo Rallisi ile başlayacak. Ardından dizinin ‘saf kış rallisi’ olan İsveç ile devam edecek. Şampiyona daha sonra Avrupa’dan Amerika’ya geçerek İspanyolca konuşan üç ülkede koşulacak. Meksika, Şili ve Arjantin’deki ardışık toprak parkurları, mart ortasından mayıs ortasına kadar sürüyor. WRC Avrupa’ya geri döndüğünde Mayıs’ta Portekiz’de ve Haziran’da İtalya’da sıcak havada toprak parkurlarda sürdürülecek. Kenya Temmuz, Finlandiya ise Ağustos aylarında yapılacak. Eylül’de önce Yeni Zelanda ardından Türkiye rallileri var. Ekim’de asfalt Almanya rallisi, Ekim sonunda ise toprak Birtanya (Galler) rallileri bulunuyor. Şampiyona Kasım ayında asfalt Japonya Rallisi ile sona erecek. | Kaynak; wrc.com | 28 Eylül 2019 : 08.45

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top