Maksimum puana odaklandılar

Toyota Gazoo Racing, Türkiye Rallisi’nde son güne geçiş yaptı. Pazar günü tamamlanacak ralli için Toyota, özellikle Üreticiler Şampiyonası’na katkı sağlayacak önemli puanlar almak adına mücadele verecek. Toyota pilotlarından Jari-Matti Latvala ve Kris Meeke Cumartesi gününü sırasıyla 6 ve 7’nci sırada tamamladı. Türkiye’ye şampiyona lideri olarak gelen Ott Tanak ise Cumartesi sabahı yaşadığı problem nedeniyle mücadeleyi erken bırakmak zorunda kaldı.

Datça yarımadasını kapsayan etaplarda düzenlenen Cumartesi gününe Toyota takımı ralliye 7, 8, ve 9’uncu sırada başladı. Sabah etabında her iki ekip de birer sıra kazanırken, Tanak ikinci etapta yarışı bırakmak durumunda kaldı. Aracı servis alanına getiren Tanak, Pazar günü mücadeleye geri dönecek. Latvala ve Meeke ise, gün boyunca önlerindeki pilotlara baskı kurdular. Her iki sürücü de Markalar Şampiyonası’nda mümkün olan en yüksek puanı almayı hedefliyor.

Cumartesi gününün ardından performansları değerlendiren takım direktörü Tommi Makinen, Pazar günü (bugün) için zorlamaya devam edeceklerini belirterek, “Tanak yaşadığı problemden dolayı durmak zorunda kaldı ve onun adına çok üzgünüz. Pazar günü Güç Etabı’nda elinden geleni yapmaya çalışacak. Pazar günü için gidilecek çok fazla yol yok ama maksimum puan için elimizden geleni yapacağız” dedi. Türkiye Rallisi’nin son gününde dört etap yer alacak. İki kez geçilecek Marmaris etabı ise, Pazar gününün kilit etaplarından biri olarak gösteriliyor. 7.05 kilometrelik bu bölüm, kısa bir asfalt bölümüyle başlıyor. Ardından zorlu bir tırmanma etabıyla devam ediyor ve hızlı bir son bölümle tamamlanıyor. | 15 Eylül 2019 : 08.38

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top