‘En hızlı diş doktoru’

Önceki yıl Palio ile Tosfed Ralli Kupası’nda kendi sınıfında birinci olan, ancak yeterli sayıda yarışmacı ile sıkı bir rekabet olmadığı için bu unvanı kendisi için çok fazla önemsemeyen Nüvit Karakaşlı, bu yıl korakor rekabet sergilediği Türkiye Historik Ralli Şampiyonası’nda verdiği kategori birinciliği mücadelesine pür dikkat kesilmiş durumda. Bakırköy’deki diş muayenehanesinde Ralli Dünyası Dergisi objektifi karşısında parkurlardaki alışıldık tulumlu yarış fotoğrafları dışında ilk kez meslek forması altında pozlar veren Nüvit Karakaşlı,  ülkenin ‘en hızlı diş doktoru’ olarak ta ilk kez ve sadece Ralli Dünyası Dergisi mikrofonlarına görüşlerini paylaştı.

Bu sezona şanssız başlayan ve yaşadığı mekanik sorunlar nedeniyle canı sıkıldığını gizlemeyen ama mücadelesini bırakmayarak ‘son bir şans verdiği’ Golf’ü ile İstanbul Rallisi’nde 1’nci olan Nüvit Karakaşlı’nın keyfi yerine geldi. Sezonun son iki rallisini gözüne kestiren ‘doktor’ Nüvit, sezonu Göktuğ Tuncay yönetimindeki GT-Garage teknik ekibinin de desteğiyle sezonu şampiyon olarak noktalayacağına olan inancını da tazelemiş görünüyor.

Pist ve tırmanma gibi asfalt karakterli rekabetlere sıcak bakmayarak topraktan vazgeçmeyen Nüvit Karakaşlı, geçenlerde katıldığı toprak karakterli İzmir Sprint Rallisi’nde kategorisinde birinci olan Nüvit genel klasmanda da iki güçlü otomobilin hemen arkasından podyumda yer almasının verdiği öz güvenle de Golf’ü ile ve yine rallide yarışmaya devam edeceğini söyledi. Otomobil sporlarında sporcu ağırlıklı haberleri ile öne çıkan Ralli Ajansı’nın müdavimleri arasına katılarak 2020 sezonu dahil katılacağı yarışlarda yaşayacaklarını ve görüşlerini bu ekranlardan da paylaşacak olan ‘doktor’ Nüvit, mesleğini pasta, yarışmasını ise üzerindeki çilek olarak değerlendiriyor.

Doktor Nüvit Karakaşlı’nın keyifle okunacak söyleşisi ve benzer farklı birçok röportajın yer alacağı Ralli Dünyası Dergisi, 35 yıllık yayın hayatını son yıllarda sadece abonelerine kargo ile ulaştırarak sürdürüyor. Ülkemizin ilk ve tek aylık otomobil sporları dergisini siz de her ay düzenli okumak, kendinizi sayfalarında görmek, sporun nabzını avucunuzda hissetmek için, hemen bugün abone olabilir ve üyelik koşulları hakkında bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.
14 Eylül 2019 : 19.53 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top