En tecrübeli veteran ekip!

Motosiklet sınıfında beş kez Dakar Rallisi kazanan ve altı kez de FIM Cross-Country’de Dünya Şampiyonu olan Marc Coma, çifti Toyota Gazoo Racing brandingli Toyota Hilux’de Fernando Alonso ile birlikte çalıştı. Deneyimli bir ralli tecrübesi olan 42 yaşındaki Marc, ilk kez 2002’de Dakar Rallisi Afrika’da gerçekleştiği bir zamanda yarışmıştı. Sporda neredeyse yirmi yıl süren, en son Dakar Rallisi Spor Direktörü olarak görev yapan Marc, iki kez Le Mans 24 Saat kazanan, iki kez de F1 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonu olan Fernando ile birlikte çalışmak için mükemmel bir konumda bulunuyor. Dünya Şampiyonu ve 24 Saatlik Daytona’nın galibi, her iki disiplinde de kendi sınırlarını zorluyor ve şimdi yeni bir disipline geçiş yapıyor.

Namibya ve Polonya’daki bir dizi başarılı antrenmanın ardından, İspanyol ikilisi çok sayıda dünya şampiyonluğu, takımın planlanan hedefleri arasında hızla ilerleyerek kararlılıklarını ve yeteneklerini gösterdi. Sonuçta Toyota Gazoo Racing, 13-14 Eylül’de Güney Afrika’da gerçekleşen Güney Afrika Cross Country Serisinin 5’inci turu Lichtenburg 400’de Fernando ve Marc ile girmeye karar verdi. Başlangıçta sportiz rekabetsiz ve bir gezi olarak planlanan ekip, kendilerini ilk defa bir rekabet ortamında test edecek. Lichtenburg 400 parkuru hem teknik hem de açık bölümleri olan mısır tarlaları, kuru nehir geçişleri gibi bir dizi araziden oluşuyor. Start ve finişi Koster’a doğru doğuya dönmeden önce Coligny kentine doğru güneye doğru Lichtenburg Showgrounds’ta bulunuyor.

Takım Müdürü Glyn Hall yaptığı açıklamada “Marc’ı Fernando ile eşleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Motor sporları deneyimi gerçekten etkileyici ve Hilux’taki bu heyecan verici ilerlemeyi bu kadar kısa sürede açıkça görebiliyoruz. Eğitim programının yoğun olacağını her zaman biliyorduk, ancak Fernando ve Marc gerçekten bir ekip olarak birlikte çalışabilme yeteneklerini sergilediler. Öyle ki, geçen hafta Polonya’da planlanan mesafeyi iki katına çıkardılar. Aslında, ekibin performansından dünkü çok etkilendik, Lichtenburg 400 parkurunun bölümlerinde Cumartesi günü yarışmaya katılmaya karar verdik. Bu, Fernando ve Marc rallide ilk kez katılacaklar. Bu yüzden diğer rakiplerin tozuyla nasıl başa çıkacaklarını öğrenmek için değerli bir fırsat olacak” dedi.

Fernando AlonsoMarc ile çalışmak harikaydı. Bilgi birikimi ve tecrübesi sayesinde ondan ralli tecrübesi hakkında çok şey öğrendim. Bu tür motor sporlarında, her gün yüzlerce kilometre sürmeniz gerektiğinde, arabadaki kişi ile yanınızda rahat hissetmek çok önemliydi. Marc ve ben çok iyi anlaşıyoruz ve etkili bir ekip olarak çalışıyoruz. Özel testlerimizden çok farklı olacak bir yarışma ortamında ilk defa eğitim almayı dört gözle bekliyorum, bu yüzden Hilux’da benim için iyi bir zorluk ve öğrenme deneyimi olacak” derken, Marc Coma da “Bu ekibin bir parçası olduğum ve ralli tecrübemi Fernando ile paylaşabildiğim için gerçekten mutlu ve gururluyum. Uzun süredir bu sporda olmama rağmen, bu hala benim için yeni bir zorluk. Hilux’daki ralli rekabetine hazırlanmak için seyirci koltuğuna oturduğumu hiç düşünmedim. Yine de, bu yeni meydan okuma beni gerçekten heyecanlandırıyor çünkü Toyota Gazoo Racing’e bir şeyler getirebileceğime eminim ve elimden gelenin en iyisini yapmak için kendi sınırlarını zorlamak istiyorum. Fernando ve ben birlikte çok iyi çalışıyoruz ve rallilerdeki rekabetlere yaklaşımında gerçekten metodik olduğunu görebiliyorum. Aynı zamanda Hilux’u kullanmaya gerçekten çok iyi adapte oluyor ve biz sadece günden güne değil, her zaman koşuyor.” diye konuştu.| 13 Eylül 2019 : 11.40

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top