Dakar Rallisi Arabistan’da

Cidde ülkenin tarihi kökenlerini sembolize ediyor, başkent Riyad, otokratik politikası, mevzuatı ve şeriat kisvesi altında insan haklarının sürekli ihlali nedeniyle ağır tartışmalı olan krallığın gücünün temsilcisi. Suudilerin 1992 Anayasası’nda bir hükümet biçimi olarak mutlakiyetçilik hakim. Bunlar arasında şiddet içermeyen siyasi muhaliflerin hapsedilmesi, erkeklerin kırbaçlanması, ifade ve din özgürlüğünün bastırılması, ücretsiz ve yargısız gözaltı ve ölüm cezası ve kadınların ezilmesi gibi diğer suçların kullanımı yer alıyor. 48 yaşındaki El-Attiyah, “Benim için Suudi Arabistan’daki Dakar toplantısı büyük bir adım çünkü Suudi Arabistan’a taşınmak Afrika’ya bir ralli için dönmek gibi” dedi. Ancak ülkesi Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Bahreyn, Yemen ve Maldivler gibi komşu devletlerle ve Libya’nın bir parçasıyla çelişiyor. Katar ekonomik olarak izole edildi, biri ekonomik bir ablukadan söz edebilir. Ancak, Katar yıllarca IŞİD gibi aşırılık yanlısı gruplara destek suçlamalarını reddetti. Bununla birlikte, Al-Attiyah, Dakar 2020 için ilk günden itibaren her şeyi yaptı.

Üç kez Dakar rallisi galibi (2011, 2015 ve 2019 yıllarını kazandı) büyük bir coşkuyla Dakar rallisinin Güney Amerika’dan geri döndüğünü bildirdi. Doha doğumlu Şeyh, mega etkinliğin geleceği ile ilgili tüm detayları daha önce biliyordu ve açıklama ​​iznini aldı çünkü O, bir istisna ve Orta Doğu’da oldukça popüler. Nasser Mart ayında yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan’daki bu Dakar’ı özlemeyeceğim” dedi ve ekledi; “Komşumuz için büyük bir yatırım. Suudilerin beş yıl boyunca yılda 16 milyondan toplamda 80 milyon dolar ödediğini duydum”. KTM danışmanı Heinz Kinigadner daha sonra Umman veya Dubai gibi komşu ülkelerin de ralliye dahil edilmesi gerektiğini söyledi. El Attiyah: “Suudi Arabistan’ın beş yıllığına imzaladığını duydum. İlk yıl yalnızca Suudi Arabistan’da sürülecek. Suudi Arabistan’a ek olarak, ikinci yılda Abu Dabi ve Umman katılabilir. Suudi Arabistan’a ek olarak, üçüncü yılda Ürdün ve Mısır da yer alacak. Dördüncü yılda, Suudi Arabistan’dan Mısır, Cezayir ve Fas üzerinden Paris’e gitmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Paris-Dakar Rallisi, 1979 yılında Thierry Sabine tarafından kuruldu, 2009 yılında komşu ülkelerdeki siyasi huzursuzluk nedeniyle Senegal’den Güney Amerika’ya (Peru, Şili, Bolivya, Arjantin) göç etti. Bu arada, yeni Dakar Yarış Direktörü daha önce Fas Rallisi’nin organizatörü Albert Castera oldu. Dakar Rallisi Cidde’de başlayacak. 3,5 milyon nüfuslu olan Cidde, 7. yüzyıla kadar uzanan ve Kızıldeniz’de limanı olan ülkenin ikinci büyük şehri. Mekke ve Medine’nin için de başlangıç ​​noktası. Ayrıca bölgeye 375 km/s hızla su enjekte eden Kral Fahd çeşmesi de görülmeye değer. Ve 1001 metre yüksekliğe ulaşacak olan Cidde Kulesi, büyük meyve bahçeleri kasabaya 18. yüzyılda bahçeler için Riad Arapça adını verdi. Kentsel alan şu anda 1500 kilometrekare (Paris: 105 km2, Buenos Aires 203 km2). Riyad’da 6 milyondan fazla kişi yaşıyor. Şehir, 1970 demografisinden bu yana çarpıcı biçimde büyüdü, sayısız gökdelen kent manzarasını karakterize ediyor.

Al Faisaliyah Merkezi 267 metre yüksekliğinde, Krallık Merkezi 302 metre ve Burj Rafal 307 metre. Dakar Rallisi, Al Qiddiya’da birinci sınıf birinci sınıf spor etkinliği olacak. Bu, 2018 yılında temel taşı atılan bir şehir. Al Qiddiya’da eğlence ve kültür ön planda olmalı, modern Suudi Arabistan’ı temsil etmeli. Bu devasa kompleks, Riyad’a yaklaşık 40 km uzaklıkta. Bir tema parkı ve eğlence parkının yanı sıra dünya standartlarında spor salonları ve her türlü sanat merkezi barındıracak olan Al Qiddiya, 2022’ye kadar halka açık olmayacak. Ancak Dakar rallisi zaten bu turizm yeri dokunuşu için Ocak ayında belirlendi. Toplamda, Suudi Arabistan 2 milyon kilometrekareyi kapsıyor ve Fransa’nın dört katı. Orta Doğu’daki en büyük ülke. Nüfus, denize yakın şehirler etrafında yoğun ve Dakar Rallisi katılımcıları için çeşitli ilginç ve çeşitli manzaralar sunuyor.

Dakar 2020, kontrast bir ralli olacak. Yaylalar çoğunlukla geniş bir kum tepeleri ve çıplak volkanik kayalardan oluşuyor ve kanyonlar, kum tepeleri, dağlar, vadi ve diğer pek çok farklı ortamı vaat ediyor. Kelimenin tam anlamıyla bir ‘duyular için zevk’, aynı zamanda vücut ve araçlar için acı çekme yolu!. Ralli, güneyde Ürdün sınırına yakın. Geniş bir çöl grubu olan ‘boş mahalle’ güneyde Rub al-Khali. Badem dağı denilen Jabal el Lawz bu bölgede 2500 metre yüksekliğe kadar uzanıyor. Ralliciler için, Hail bölgesi bir labirent olduğunu kanıtlayacak ve en iyi navigatörler, rota vadilerde zikzak yaparken fark yaratacak. Suudi Arabistan’ın uzak güneyinde ülkenin neredeyse dörtte biri ıssız, sadece birkaç köy ve vaha var. Bu geniş ve el değmemiş alan katılımcılardan çok şey talep edecek; sürüş becerileri, navigasyon ve dayanıklılık. Bazı kum tepeleri 250 metre yüksekliğe kadar çıkacak. En iyi kumul sörfçüleri bile teste tabi tutulacak. | Kaynak; Speedweek, 8 Eylül 2019 : 19.04

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top