Corsa’nın elektrikli ralli versiyonu

Opel, Corsa-e’yi bir ralli arabası olarak müşterilere sunmaya hazırlanırken, ADAC ile de Ralli Kupası’nda işbirliğinin devam ettiğini duyurdu. Opel CEO’su Michael Lohscheller ve ADAC Spor Başkanı Hermann Tomczyk, “üretim aracına dayanarak elektrikli bir ralli otomobili geliştirdik. Popüler sporlar ve özellikle genç yeteneklerin tanıtımı için Groupe PSA ile yenilikçi konsept ve işbirliği özellikle genç yeteneklerin geliştirilmesinde yeni fırsatlar yaratıyor” dedi.

ADAC Opel e-Ralli Kupası ilk olarak Alman Ralli Şampiyonası’nın bir parçası olarak düzenlenecek. Tek marka kupasının startı 2020 yazında, en az sekiz yarış olarak planlandığı 2020-2021 arası için süper mevsim olarak da adlandırılıyor. Konseptin bir parçası, 2016 ADAC Opel Rallye Akademisi’nin ilk etap olarak yeniden düzenlenmesini de içeren kapsamlı bir tanıtım. Genç pilotlar Avrupa Gençler Ralli Şampiyonası’nda yeni Opel Corsa R2 ile yer alabilecekler.

Yeni Opel Corsa-e, maksimum 260 Newton metrelik tork ile 100 kW / 136 hp üretirken, selefi Adam Cup seviyesinde performans gösterecek. 50 kWh kapasiteye sahip olan pil, 60 kilometrelik değerlendirme için güç sağlarken, 100 kilovatlık şarj ünitesindeki 2.1 megawatt saatlik depolama alanıyla mobil şarj altyapısını getirilen arabalar 30 dakikada yüzde 80 yüklenecek. Organizatörlerden de programlarını buna göre tasarlaması istendi.

Opel Corsa-e Rally’nin Rüsselsheim’deki gelişim programı tüm hızıyla sürüyor. İlk olarak, ADAC Opel e-Ralli Kupası 2020/2021 için planlanan arabanın Opel Motor Sport’taki fiyatı, müşteri ekipleri için 50 bin €’un altında olacak. Opel patronu Lohscheller, “E-Cup aracımızdaki performansa hayran kalacaksınız” dedi. | Kaynak; Rallyemagazin, 8 Eylül 2019 : 10.15

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top