Maratonun ardından

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle düzenlenen, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası Rally Raid organizasyonu TransAnatolia, 31 Ağustos Cumartesi günü Göbeklitepe’de tamamlandı.

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, 24 Ağustos’ta Bolu Abant’tan başlayıp, 31 Ağustos’ta Şanlıurfa’da sona erdi. Bu yıl 9.su düzenlenen yarışta 2.300 kilometrelik kültür ve tarih dolu bir rota üzerinden geçildi. Zorlu etapların ve sıcak havanın etkili olduğu organizasyonda 7 ülkeden, 137 yarışçı toplam 84 araçla kıyasıya mücadele etti.

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar; yarışın 9.yılında katılımın oldukça yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu yıl FIA Cross Country Dünya Kupasına aday yarış olan organizasyonun onaylanması halinde Türkiye’ye ikinci bir FIA organizasyonu kazandırmış olacaklarını belirtti. Büyükpınar, etkinliğe destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığına, Sağlık Bakanlığına, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonuna, Türkiye Motosiklet Federasyonuna, sponsorluk desteği sağlayan Mitsubishi Motor, General Tire, KTM, İzeltaş, Power Winch, Jules Verne, Hytera ve Fikirmedya’ya teşekkürlerini ifade etti.

TransAnatolia Operasyon Koordinatörü Orhan Çelen ise; TransAnatolia 2019’un 2.300 km’lik parkurunu oluşturabilmek için 20.000 km’ye yakın bir ön keşif çalışması yapıldığını belirtti. Çelen, oluşturulan parkurun dünya standartlarında bir kaliteye sahip olduğuna ve yarışçıları oldukça zorladığına dikkat çekti. Yarışçıların da bu zorlu parkurdan oldukça keyif aldıklarını ve Türkiye’nin gizli kalmış coğrafi güzelliklerini keşfetme şansı yakaladıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önündeki bitiş noktasında düzenlenen ödül törenine katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yarışın Şanlıurfa’da sona ermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, sporcuların bölgedeki sıcak havaya rağmen bundan şikayetçi olmadıklarını ve tarihi kenti görmelerinden son derece memnun olduğunu dile getirdi.

2.300 kilometrelik zorlu parkurun kazananları belli oldu. Motosiklet kategorisine İtalyan yarışçılar damga vururken, otomobil kategorisinde Türkler şov yaptı. Yarışın motosiklet kategorisinde genel klasmanda İtalyan Maurizio Gerini birinci gelirken, İtalyan Marco Borsi ikinci, İtalyan Nicola Quinto ise üçüncü oldu. Yarışın SSV kategorisinde Tsanko Tsankov ve Zornitsa Todorava’dan oluşan Bulgar ekip birinci olurken, Yves Tartarin ve Cedric Duple’den oluşan Fransız ekibi ikinci, Çağdaş Çağlar ve Ertuğrul Danışment ikilisinden oluşan Türk takımı ise üçüncü oldu.

Otomobil kategorisinde birinci gelen ekip Suzuki New Grand Vitara ile yarışan Mert Becce ve Sertaç Tatar oldu. Mert Becce aynı zamanda TransAnatolia 2017 yılının da birincisi olmuştu. Mitsibushi L200 ile Bantboru Offroad Team’den Batuhan Korkut ve İlayda Hancı Korkut ikinci olurken, üçüncü Toyota Prado ile yarışan Burak Ahmet Çepni ve Hüseyin Afşar oldu. Kamyon kategorisinde Antoni Cabini Carlo birinci olurken, İtalyan Giulio Verzeletti ikinci, Marino Mutti ise üçüncü oldu. QUAD (ATV) kategorisinde birinci İsrafil Akyüz olurken, Korkut Çaçar ikinci, Erkan Uzlaş üçüncü oldu. TransAnatolia 2019’da bu yıl 22 kadın yarışçı yer alırken, hem motosiklet hem de kamyon kategorisinde baba-oğul rekabeti yaşandı. 1 Eylül 2019 12:50 | Kaynak: TransAnatolia Medya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top