Maratonu Mert Becce-Sertaç Tatar kazandı

Mert Becce (sağda) ve Sertaç Tatar maratonda otomobiller 1’ncisi oldular

Trans Anatolia Rally Raid 2019 maratonu sona erdi. 24 Ağustos Cumartesi günü Bolu’dan start alan ülkemizin ilk ve tek uluslararası cross country yarışı 7 gün boyunca 13 il ve 54 ilçeden geçerek 2300 km sonunda Şanlıurfa’nın Göbeklitepe antik kentinde sona erdi. Bu yıl FIA Cross Country Dünya Kupası adayı olan yarışta atv, ssv, motor, otomobil ve kamyon kategorilerinde toplam 129 sporcu mücadele etti. 17 Özel etabın sonunda finişe ulaşmayı başaran 16 otomobil arasında Suzuki Grand Vitara’ları ile 21.39.30 toplam zamanlarıyla İstanbullu Mert Becce-Sertaç Tatar ikilisi 1’ncilik kupasını kaldırırken, Sinoplu Batuhan-İlayda Korkut ikilisi 21.58.04 ile 2’nci, İstanbullu Burak Ahmet Çepni-Hüseyin Afşar ikilisi ise Toyota Prado ile 22.47.34’lük toplam zamanlarıyla 3’ncü olarak podyum yaptı.

Bu yıl 9’uncu kez gerçekleştirilen Trans Anatolia Rally Raid maratonu  tabiat harikası Abant’tan Tuz Gölü’ne, Kapadokya’dan kuş cenneti Sultan Sazlığı’na Nemrut Dağı’ndan Göbekli tepe’ye ülkemizin farklı coğrafyalarından geçerken Türk sporcuların yanı sıra İtalya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve Bulgaristan’dan katılan ekiplerin renkli rekabetlerine sahne oldu. Sporcusu, görevlisi toplam 450 kişinin 7 gün boyunca ülkeyi batıdan doğuya kuzeyden güneye geçtikleri maratona başta TOSFED ve TMF’nin yanı sıra Sağlık, Turizm ve Orman bakanlıkları olmak üzere bir çok kamu kurumları destek verdiler.

İtalyan sporcuların kapattığı motor podyumunda Husqvarna FR450’si ile Maurizio Gerini 1’nci olurken, benzer bir motorla Marco Borsi 2’nci, Beta 430 motoru ile Nicola Quinto 3’ncü olarak finişe ulaştılar. KTM 2016 ile Said Yusuf Çakır en iyi Türk motorcu olarak 7’nci sırada tak’a çıkarken Ejder Erişti ve Koray Özkaplan da 9 ve 10’ncu sırada finiş gördükleri maratonda en iyi 2 ve 3’ncü Türk sporcular oldular. SSV kategorisinde maratonun gedikli ismi Bulgar Tsanko Tsankov-Zornitsa Todorova Canam Maverick’leri ile 1’nci olurlarken, İtalyan Yves Tartarin-Cedric Duple ikilisi Steenbok’ları ile 2’nci, Türk Necati Şahin-Armağan Şahin ikilisi de Polaris ile 3’ncü olarak podyum yaptılar.

Bu yıl ilk kez üç ekibin mücadele ettiği kamyon kategorisinde yine İtalyan sporcular podyumun hakimi oldular. Unimog’u ile ikinci gün teker kırıp zaman kaybeden Marino Mutti-Andrea Mazzoleni karşısında liderliği ele alıp finişe kadar da bırakmayan Giulio Verzeletti-Aldo İsella eve 1’ncilik kupası ile dönerlerken, takım arkadaşları Antonio Cabini Carlo-Rafaelle Cabini benzer unimogları ile ilk kez katıldıkları maratonda kamyon kategorisinde 3’ncülük kupasının sahibi oldular. Maratonun bayanlar podyumunda ise otomobilde sondan bir gün önce takla atmasına karşın yarışı bitirmeyi başaran Nevin Girit ve motorcu Nicola Quntino ile otomobillerin 2’ncisi ekibin kopilotu İlayda Korkut en başarılı bayan sporcular olarak kupa kaldırdılar.

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı Şanlıurfa, 31 Ağustos 2019 : 22.48 

Trans Anatolia Rally Raid maratonundan fotoğraf galerisi, videolar ve ayrıntılı haberler ilerleyen saatlerde ajansta yer alacak. Ajansı takibi bırakmayın, habersiz kalmayın..

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top