Bektaş’ın durumu stabil

24 Ağustos Cumartesi günü Bolu’dan start alan ve 31 Ağustos cumartesi günü Şanlıurfa’nın antik kenti Göbeklitepe’de finiş görecek olan 9. Trans Anatolia Rally Raid maratonunda dün geçirdiği motor kazasında yaralanarak hastaneye kaldırılan KTM Türkiye Distribütörü Selçuk Bektaş’ın yoğun bakımdaki durumu stabilliğini koruyor. Husquvarna FE501 motoru ile maratona kayıtlı 30 motor sporcusundan biri olarak yabancı rakiplere karşı mücadele sergileyen Selçuk Bektaş, yarışın dün geçilen Tuz Gölü etabında yüksek süratle giderken motorunun kontrolünü kaybederek düşerek yaralandı.

Birlikte yarıştıkları rakip ve arkadaşları kazadan hemen sonra yanında durarak yarış merkezine acil çağrı aktaran butonla bilgi verdiler ve sağlık ekibi istediler. Tüm yarış boyunca donanımlı araçları ile sporculara sağlık konusunda hizmet vermek üzere yarışı takip eden Sağlık Bakanlığı’na bağlı UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) kaza anına kısa sürede ulaşarak Selçuk Bektaş’a ilk müdahaleyi yaptı. UMKE ekibinin yarış merkezine verdiği bilgi üzerine de, yine Sağlık Bakanlığının görevlendirmesi üzerine yarış boyunca belli noktalarda konuşlanan hava ambulansı kısa sürede kaza yerine intikal etti ve Bektaş’ı alarak en yakın sağlık kuruluşu olarak Konya’nın Meram Hastanesine nakletti.

Burada yapılan tetkikler ve MR çekimlerinin ardından karaciğerinde küçük bir yırtık ve darbeye dayalı muhtelif tespitler yapılan Selçuk Bektaş hastanenin tramva yoğun bakımına alındı. İç kanaması olmayan ancak aldığı şiddetli darbe nedeni ile sürekli uyuyan Selçuk Bektaş’ın yanına bugün eşinin girdiği ve bilincinin açık olduğunu söylediği belirtilirken, doktorlarının stabil durumun en az 2-3 gün daha süreceği bilgisini verdikleri öğrenildi. Selçuk Bektaş’ın yarış sırasında kaza yaptığı haberini duyan arkadaş, dost ve tanıdıkları son durumu hakkında bilgi almak için gün boyunca organizasyon ve hastane ile iletişime geçmeye çalıştılar. | Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı, Konya, 27 Ağustos 2019 : 21.28

.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top