Maratonda ikinci gün

Transanatolia 2019’un ikinci gününe navigasyon azizlikleri ve birbirlerine yardım eden yarışmacılar damga vurdu. Husqvarna ile yarışan motosiklet kategorisi lideri Maurizio Gerini tecrübesiyle diğer yarışçılardan sıyrılarak yoluna devam etti. Ancak geri kalan tüm yarışçılar üçerli, dörderli ve hatta bazen beşerli şekilde yarıştılar. 168 kilometrelik bu ilk özel etapta yarışçılar bir birlerini takip ederek aslında bir anlamda yollarını da kaybetmediler. Gerini’yi Livio Metelli, Nicola Quinto ve Marco Borsi üçlüsü takip etti. Birinci etabın 50. kilometresinden sonra bir araya gelerek yakıt ikmali yapan üçlü yollarına güçlerini birleştirerek devam etme kararı aldı. Etap sonuna kadar da birlikte yarıştılar.

Bitiş çizgisine sadece birkaç kilometresi kalan Gerini’nin yaptığı bir hata, yoldan çıkmasına neden oldu. Geriden gelen Borsi, Quinto ve Metelli de yoldan çıkıp geri dönen Gerini’yi geçti. Marco Borsi, bu özel etabı Quinto ve Metelli’nin önünde bitirdi. Quinto’nun yaşadığı elektronik yol haritası problemi ve Metelli’nin de yakıt ikmalinden sonra aynı sorunu yaşaması Borsi’ye yetti. İkinci özel etaba çok hızlı başlayan Gerini, 3′ 24″ derecesiyle tüm motosiklet kategorisinde birinciliğini sürdürdü. Gerini’yi 11 saniye farkla Marco Borsi takip etti. Nicola Quinto ise bir önceki rakibi Borsi’yi 2 dakika 53 saniye farkla takip ederek etabı üçüncü olarak tamamladı. İngiliz Richard Kaye KTM ile dördüncü olurken, onu beşinci olarak İzzet Kazdal izledi. Francesca Gasperi ve Husqvarna ile yarışan 25. sıradaki Serena Borsi ise aynı şekilde mücadelelerine devam ediyorlar.

Bugünün ilk özel etabında ssv sıralaması değişti. Tartarin 3′ 45′ ile lider olarak kapatırken Bulgar ekip Yves Tartarin ve Cedric Duple ikilisi (Steenbook) ise yalnızca 2 saniye farkla ikinci oldu. Atv kategorisi birinci etapta istediği zamanı elde edemeyen Korkut Çaçar ikinci etapta rakiplerini iyi bir fark ile günü lider olarak kapatırken kategori ikincisi İsrafil Akyüz ve üçüncüsü ise Erkan Uzlaş oldu.

Otomobil kategorisinde ikinci günün ilk etabını Suziki New Grand ile yarışan Mert Becce ve Serhat Tatar ikilisi 2′ 54″ ile en iyi zamanı kaydederek liderlik iddialarını bir kez daha gösterdiler. Kategori de yer alan ilk beş sürücünün arasındaki kıran kırana rekabette dakikalar birbirini izlerken Mitsubishi Pajero ile yarışan Benan Engin ve Uğur Tepe ikilisi ikincilikleri ile yarışı 1 dakika farkla Mitsubishi L200 ile yarışan Batuhan Korkut ve İlayda Hancı Korkut’un önünde bitirdi.

Kamyonda İtalyan Marino Mutti ve yardımcı pilotu Andrea Mazzoleni yaşadıkları teker problemiyle liderliği başka bir Unimog yarışçısı Giulio Verzeleletti’ye kaptırdılar. İkincilik ise yine bir Unimog kullanıcısı olan Antonio Cabini’nin oldu. Transanatolia 2019’un üçüncü etabı 248.62 kilometreyle bu yılın en kısa etabı olacak. Kapadokya’dan başlayacak olan günün ilk özel etabı kamp alanından start alacak ve 73 kilometre uzunluğunda olacak. Daha sonra iki SS’ten biri 66 km, diğeri de 15 km uzunluğunda olacak. Etap,1985’ten bu yana Unesco Dünya Mirası Listesi’nde olan Göreme’de son bulacak. | Kaynak; Trans Anatolia Media, 27 Ağustos 2019 : 10.00

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top