Maratonda ilk gün

Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu Rally Raid yarışlarından biri olan TransAnatolia’nın ilk gününe Türk ve İtalyan yarışçılar damga vurdu. 84 yarışçının mücadele ettiği Trananatolia 2019 Rally Raid ilk gününe Bolu’dan Haymana’ya uzanan ve 3 özel etaptan oluşan 365,67 km’lik parkurla başladı. Yüksek sıcaklıktaki zorlu hava şartları altında gerçekleşen yarışta motosiklet kategorisinde İtalyan Maurizio Gerini (Husqvarna) üç etapta da önde gelerek 3s36’50” ile yarışta en iyi zamanı yaptı. Gerini’nin arkasından 35’13” farkla ikinci sırayı Nicola Quinto (Beta) aldı. İtalyan Marco Borsi 4’52” geriden gelerek üçüncü sırada yer aldı. Said Yusuf Çakır ise; yedinci olarak Türk yarışçılar arasında en iyi dereceyi yaptı.

Yarışın SSV kategorisinde ise; Tsanko Tsankov ve Zornitsa Todorava’dan oluşan Bulgar ekibi 2s59’56”lik dereceyle yarışı birinci tamamladı. İkinci sırada ise; 3s12’13” ile Yves Tartarin ve Cedric Duple’den oluşan Fransız ekibi yer aldı. Türk ekibinden Necati Şahin ve Armağan Şahin Altun ise 4s31’48”lik dereceyle yarışı üçüncü tamamladı. UTV kategorisinde yarışan Çağdaş Çağlar ve Ertuğrul Danişment ikilisinden oluşan Türk takımının aracı 10.km’de yaşadığı fren arızası nedeniyle yarışın ilk gününü tamamlayamadı.

Birinci sırada Mitsubishi L200 ile yarışan Batuhan Korkut ve İlayda Hancı Korkut 3s13’46” ile finish çizgisini gördü. Mitsubishi Pajero ile yarışan Benan Engin ve Uğur Tepe ise; 3s17’10” ile ikinci sırayı aldı. Suzuki Grand Vitara ile yarışan Tolga Yılmaz ve Ebru Demirbay Erişti 3s21’04” ile yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Mercedes Unimog ile yarışan İtalyan Marino Mutti ve Andrea Mazzoleni kamyon kategorisinde yarışı birinci tamamladı. Yarış esnasında İtalyan Antonio Cabini parkurdan çıkarak çamura saplandı, diğer yarışçılardan İtalyan Giulio Verzaletti ise gecikme cezasını göze alarak rakibinin yardımına gitti ve bu iki yarışçı da yarışı ceza alarak tamamladı. | 25 Ağustos 2019 : 11.10 | Kaynak : TransAnatolia Medya

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top